Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Ahogy egy udvarhelyi átélte a londoni borzalmat

Szőke László 2017. június 06., 14:30 utolsó módosítás: 2017. június 06., 14:43

Simon Milán egy étteremben dolgozik London központjában. Szombaton este tíz óra körül éppen zárni készültek, amikor elszabadult a pokol: rémült menekülők rohanták meg az éttermet, majd bezárták az ajtókat. Személyes beszámoló egy udvarhelyitől, akit szombaton Londonban megcsapott a terror szele – már másodszor.

Fotó: Agerpres

Körülbelül este negyed tizenegykor értesítette a vendéglőt annak biztonsági szolgálata, hogy zárják be az ajtót, és ne menjenek sehová. Sokat nem lehetett tudni akkor, de kicsit később már menekülők árasztották el a helyet, majd az üzletvezető bezárta az ajtót. Mindenki a bejárattól távolabbi helyekre húzódott, így

nem láthatták, hogy ki dörömbölt az üvegajtón, feltehetően szintén menekülő járókelők lehettek

HIRDETÉS

– mesélte Simon Milán, miután Facebookon megosztotta ismerőseivel is, hogy nem esett baja, biztonságban van.

Kimenekítés

Fél tizenegy körül állig felfegyverkezett rendőr érkezett a vendéglőhöz, és elkezdték kimenekíteni a bent rekedteket, akár a filmekben:

libasorban, a fal mellett kellett rendőrtől rendőrig rohanni, amíg biztonságosabb helyre nem érkeztek.

Ott eltűntek a rendőrök, mindenki maga kezdte szervezni hazaútját, így Milán is. Munkahelye csak húsz percre van lakhelyétől, de minden le volt zárva. Így kerülőutakon indult haza, amikor mindenki vele szembe kezdett rohanni. Ekkor fogta fel, hogy valami nagy baj lehet. Mindenütt mentők, rendőrautók, káosz volt az utakon.

Sokan bokrokba rejtőzködtek,

őt a tömeg egy távolabbi autóbusz-állomáshoz sodorta, ahol már ő is felülhetett a kaotikusan közlekedő buszok egyikére. Éjjel egy órára ért haza.

Második eset

Lassan szállingóztak a hírek, éjszaka családját nyugtatta. Vasárnap reggel-délelőtt értesült arról, hogy pontosan mi történt az éjszaka: a közelben késekkel vagdalkoztak a terroristák, majd behatoltak egy étterembe, ahol aztán mindhármukkal végzett a londoni rendőrség speciális egysége.

Simon Milán ismerősei, munkatársai közül tudomása szerint senki nem sérült meg. Ez már a második eset, amikor közvetlen közelében zajlottak terrorcselekmények. Március 22-én a westminsteri gázoló autót is látta, amikor az több ember halálra gázolása után lehajtott a hídról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS