Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

A pályázó civil szervezetek is kénytelenek újratervezni

Kovács Eszter 2020. április 21., 16:43 utolsó módosítás: 2020. április 21., 18:55

Nemcsak a benyújtási határidő, hanem az elbírálás időpontja is későbbre tolódik idén a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal által a helyi civil szervezetek számára kiírt pályázatok esetében. Az elbírálás májusban várható, ugyanakkor idén többen is elesnek a támogatástól, hiszen a szükségállapot miatt nem tarthatták meg rendezvényeiket.

A pályázó civil szervezetek is kénytelenek újratervezni
galéria
A nyárra tervezett rendezvények egy része is elmarad a jelenlegi állás szerint. Archív Fotó: Beliczay László

Tavaly az ország költségvetésének nagyon kései elfogadása hátráltatta a helyi pályázati kiírást, idén a helyzet még rosszabbra fordult, hiszen

leghamarabb a szükségállapot felfüggesztése után várható a benyújtott pályázatok elbírálása.

A különböző kategóriákban (sport, ifjúság, kultúra, környezetvédelem, stb.) kiírt felhívás benyújtásának határideje eredetileg március 20-a volt a sport esetében, és április 9. a többi kategóriánál. Ezeket a határidőket még a március 17-ei önkormányzati ülésen módosították, így a helyi civil szervezeteknek április 30-áig kell benyújtaniuk a részvételhez szükséges dokumentációt a polgármesteri hivatalhoz. „Az új határidőről azonnal értesítettünk minden érintettet” – biztosított Zörgő Noémi, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. 

Az elbíráló bizottságok összetételét is az önkormányzati képviselő-testületnek kell elfogadnia, az erre vonatkozó határozattervezetet a soron következő ülésre (várhatóan a hónap utolsó csütörtökére) készítették elő: amint a sajtóreferenstől megtudtuk,

a javaslat szerint az elbírálás csupán a szükségállapot felfüggesztése után, tehát május második felében kezdődne el.

Tavaly egyébként összesen 79 helyi civil szervezet pályázott, idén azonban minden bizonnyal másként alakul a támogatottak száma.

A kiírás összege nem módosul, a városvezetés továbbra is 2,3 millió lejt szán erre a célra.

A járványügyi helyzet miatt azonban az év első felére tervezett események, programok elmaradtak, mi több, várhatóan a nyári programok (koncertek, táborok stb.) is elmaradnak, így a helyzet sok pályázót érint.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat