Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A vállalkozás, amely a közösség biztonságára is figyel (x)

Kovács Eszter 2020. március 21., 09:10

A több száz alkalmazottuk és a helyi közösség iránt is felelősséget éreznek, ezért a Norada Rt. vezetősége időben elkezdte a járványvédelmi intézkedések végrehajtását. Az általuk megtett lépésekről, stratégiájukról Mihály János vezérigazgatót kérdeztük.

A vállalkozás, amely a közösség biztonságára is figyel (x)
galéria

– Mi volt az első és legfontosabb intézkedés, amit a járványvédelem érdekében tettek meg?

– Elővigyázatosságból a Norada Rt. vezetősége úgy döntött, hogy négynapi munkaprogram leállítását eszközöli március 16-ával kezdődően, az alkalmazottak egészségének védelme és a vírus terjedésének megelőzése érdekében. Ez időszak alatt teljes fertőtlenítést végeztünk a vállalatunk területén, egy szakcég segítségével.

– A napi rutint hogyan befolyásolták ezek az intézkedések?

– A személyszállító vállatokat felkértük, hogy kollégáink szállítása előtt a járművek legyenek teljesen fertőtlenítve, és ezt a sofőrök kötelesek igazolni. A Norada Rt. betartja a hatóságok minden előírását a vírus terjedésével kapcsolatosan. A reggeli program kezdése előtt testhőmérsékletet ellenőrzünk a bejárati ajtónál, utána mindenki köteles kezet mosni, belépés után. A munkaprogramot úgy állítottuk be, hogy az alkalmazottak 60-70 százaléka jön dolgozni, hogy elkerüljük a zsúfoltságot, a buszok különböző időpontban érkeznek. Az ebédlőt és mosdókat rendszeresen fertőtlenítjük.

–  A cég székhelyére külső személyek is bejárnak. Ők milyen szabályoknak kell megfeleljenek?

– Az idegeneket is csak ugyanazokkal a feltételekkel engedjük be a gyárba, mint alkalmazottainkat, vagyis testhőmérséklet-mérés és kötelező kézfertőtlenítés után.

– Hogyan, mikor tájékoztatták alkalmazottaikat a kialakult helyzetről?

– Minden alkalmazottunkat felkértük, hogy töltsön ki egy nyilatkozatot, hogy az utolsó időszakban nem volt kapcsoltban külföldről érkezett személlyel, aki veszélyeztetett zónából érkezett. Felhívjuk alkalmazottaink figyelmet, hogy ez az intézkedés továbbra is érvényes, vagyis ha a jövőben kerül kapcsolatba külföldről érkezett személlyel, azt is köteles jelezni felénk. Az ilyen esetekben megkérjük kollégáinkat, hogy ne jelenjenek meg a vállalatunk székhelyén. Megelőző lépésként felhívtuk minden kollégánk figyelmét a jelenlegi COVID-19 vírusfertőzés veszélyeire, és tudatosítottuk a megelőzés fontosságát, annál is inkább, mivel mi egy nagy közösség vagyunk.

 (X – Fizetett hirdetés)

1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS