Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

A Pető-program udvarhelyi folytatásáért adakoztak

Molnár Melinda 2018. december 08., 22:32
HIRDETÉS

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara által Székelyudvarhelyen működtetett fejlesztő program támogatásáért immár másodízben tartottak jótékonysági adventi hangversenyt a székelyudvarhelyi baptista imaházban. Szombat este a szépszámú résztvevő közel négyezer lejt adományozott a központi idegrendszeri károsodással diagnosztizált gyermekek és felnőttek kezelését biztosító program további udvarhelyi működtetésére.

Fotó: Barabás Ákos

Idén is három baptista gyülekezet zenészei, kóristái és adományozók fogtak össze az Udvarhelyen és vonzáskörében élő, központi idegrendszeri károsodással diagnosztizált gyermekek és felnőttek kezelésének támogatásáért. A fejlesztő program 2017-ben felméréssel kezdődött, és idén rendszeres foglalkozásokkal, kezelésekkel folytatódott.

HIRDETÉS

A budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara által Székelyudvarhelyen működtetett program az elmúlt egy évben több mint ötven felnőtt és gyermek számára nyújtott segítséget.

Mezei Ödön baptista lelkipásztor örömmel mondta el, hogy a lelkesedés töretlen: a tavalyinál többen vettek részt az adventi jótékonysági hangversenyen és többet is adományoztak.

Fotó: Barabás Ákos

A felemelő, ünnepre hangoló hangversenyen részt vettek a program kedvezményezettjei és családtagjaik. Köszöntőbeszédet mondott Mezei Ödön baptista lelkipásztor és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város önkormányzata képviseletében Bíró Edit önkormányzati képviselő.

Közreműködött a székelyudvarhelyi, homoródszentmártoni, baróti baptista gyülekezetek összevont kórusa és magyarországi vendégzenészekkel kiegészített zenekara.

Az Egymásnak terhét hordozzátok (Galata levél 6:2) hívó gondolatú rendezvény vendégszólistái Lisztes Berta csellóművész, Farkas Erzsébet hegedűművész és Borjádi Márk zongoraművész voltak. Vezényelt Lisztes Piroska és Veress Dániel.

A vokál-szimfonikus koncerten kórusművek, kamarazenekari dallamok, adventi és a születésünnepet előkészítő igei gondolatok hangzottak el, az ének hangján és a zene nyelvén adva hálát a jócselekedetekért. Az adományok azt szolgálják, hogy az udvarhelyszéki érintettek továbbra is helyben részesülhessenek a magyarországi szakemberek által nyújtott konduktív pedagógia hatásaiból – függetlenül attól, hogy születés előtti, alatti vagy a későbbi, gyermek-, illetve felnőttkorban bekövetkezett károsodással élnek-e.

Fotó: Barabás Ákos

A hungarikumnak minősített Pető fejlesztési módszer szakemberei az év folyamán a baptista imaházban tartott foglalkozásokkal a reménytelen helyzetűek életét könnyítve segítették fizikai felépülésüket.

Az érintettek, a hozzátartozók és a szakemberek azzal a hittel folytatják az együttműködést, hogy a központi idegrendszer a károsodás ellenére is rendelkezik tartalékokkal, új kapcsolatok kiépítésének lehetőségével, amelyek a tanulási-tanítási folyamat vezérlésével mozgósíthatók.

Videó: Barabás Ákos
Videó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS