HIRDETÉS

A Nyergestetőre hívnak a magyar nemzeti ünnep alkalmából

Székelyhon 2018. március 13., 14:44 utolsó módosítás: 2018. március 13., 14:45
HIRDETÉS

Ezúttal is az RMDSZ Csíki Területi Szervezete, Hargita Megye Tanácsa, Csíkkozmás község önkormányzata, valamint az Aktív Közélet Egyesület szervezi az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékünnepségét a Nyergestetőn. A megemlékezés csütörtökön 14 órakor kezdőik.

Archív Fotó: Gecse Noémi

A szervezők tájékoztatása szerint az ünnepség előtti gyülekezőn a csíkkozmási Tuzson János Fúvósegylet zenél, majd

lovas huszárbevonulást és ünnepélyes zászlófelvonást tartanak a Csíkszéki Mátyás Huszáregyesület közreműködésével.

HIRDETÉS

A himnuszok eléneklése után beszédet mond Szántó László, Csíkkozmás község polgármestere, Tánczos Barna szenátor, Soltész Miklós, a Magyar Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős államtitkára, valamint Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke. A közös ima Tamás József püspök vezetésével zajlik, ezt a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes előadása követi. Az ünnepséget a kegyelet koszorúinak elhelyezésével zárják.

Fontos tudnivalók

A szervezők a rendezvény idejére,

csütörtökön 14-től 15 óráig a Csíkkozmás-Kászonújfalu útszakaszra teljes útlezárást kértek és kaptak, ezért felkérik a lakosságot, legyenek tekintettel a megemlékező közösségre.

Az eseményre a szervezők ingyenes autóbuszjáratot indítanak 12 órakor Csíkszeredából, az Erőss Zsolt Sportaréna parkolójából. Iratkozni a Szervezet zöldségpiac melletti székházában vagy a 0742-020 822-es telefonszámon lehet. A helyek száma korlátozott.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS