Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

A magyarfóbiás Paşcan is indulna Soós ellenében

Szucher Ervin 2020. február 24., 10:27

Marius Paşcan PMP-s parlamenti képviselő, Maros megye volt prefektusa indulni kíván Marosvásárhely polgármesteri tisztségéért. A többek között restitúciós és oktatási ügyekben magyarellenes megnyilvánulásairól közismert politikus elégedetlen a város jelenlegi vezetőségével.

A magyarfóbiás Paşcan is indulna Soós ellenében
galéria
Fotó: Dorina Matis/Agerpres

A magyarellenes megnyilvánulásairól elhíresült Marius Paşcan is beszáll a Marosvásárhely polgármesteri székéért folyó versenybe – ezt maga a parlamenti képviselő jelentette be a hét végén. A Marosvásárhelyi Rádió meghívottjaként a Népi Mozgalom Pártja (PMP) politikusa arról beszélt, bő tíz éve a város fejlődése teljesen megrekedt,

Vásárhely „tócsában” topog, polgárai pedig szomorúan és tehetetlenül szemlélik mindazt, ami településükön történik.

A szenátusba 2012-ben kevés szavazattal, mindössze a „kosárból” bejutott politikus – aki ugyanilyen szerencsével került át négy esztendővel később az alsóházba – eddig jobbára a magyarellenes retorikájával és az egykori szociáldemokrata hatalom alpári hangnemben való bírálatával hívta fel magára a figyelmet.

Marius Paşcannal szinte egyszerre jelentette be indulását Cornel Brişcaru; a több pártban megfordult politikus 2012-ben is próbálkozott, de alig tudott elhódítani pár szavazatot Floreától. Kettőjükkel már duzzadni kezd a román politikai alakulatok (potenciális) jelöltjeinek tábora: liberális oldalról eddig Theodora Benedek, Ervin Molnar és Cosmin Pop jelentette be, hogy szeretné megmérettetni magát, a zsebpártok részéről pedig Nadia Şandor Raţă, Adrian Nemeth Gherman és Nicolae Ploieşteanu az, aki Dorin Florea kihívója lenne.

A vegyes alakulatnak számító Szabad Emberek Pártja (POL) részéről valószínűleg Dan Maşca elnök próbálkozna, a Marosvásárhelyen mindössze kisebb csoportosulásnak számító szociáldemokraták pedig egyelőre nem nevezték meg jelöltjüket.

A kulisszák mögött az is felmerült, hogy a város románsága fogjon össze Soós Zoltán független magyar jelölt ellenében, és támogassa a Nemzeti Liberális Párt (PNL) tagját, Horaţiu Suciu kardiológust.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat