Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A háztáji gazdaságban levő összes birkát megölte a medve Gyergyóvaslábon

Székelyhon 2019. december 03., 17:28
HIRDETÉS

Tizenegy birkát ölt meg a hétfőről keddre virradó éjszaka egy nőstény medve Gyergyóvasláb község egyik, vonatállomáshoz közeli házának udvarán.

Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Mihai Dumitru Tinca, a község polgármestere az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a háztáji gazdaságban levő összes birkát megölte a medve, a gazda pedig csak reggel vette észre a kárt, mivel éjszaka nem volt otthon.

HIRDETÉS

A helyszínre kihívták a község állatorvosát és egy vadászt, akik a frissen hullott hóban hagyott nyomokból azt következtették ki, hogy

egy anyamedve és két bocsa járt az udvaron, és több gazdaságba is megpróbáltak behatolni a településen.

A megölt juhok tulajdonosa azt mondta, még van 16 birkája az esztenán, amelyeket haza kellene hoznia, de fél, hogy a medve visszatér. Az elöljáró szerint ez az első eset a községben, amikor állatokat öltek a nagyvadak, viszont a medvék már régóta bejárnak a településre, bementek a házak udvaraiba, kertjeibe megdézsmálni a gyümölcstermést, vagy a kutyáknak és macskáknak kitett eledelt.

Hat-hét éve így megy nálunk, az emberek panaszkodnak, mivel nem tudják mivel elriasztani a medvéket, amelyek már hibernálni sem vonulnak el, és bejárnak élelmet keresni

– nyilatkozta Mihai Dumitru Tinca.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS