Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A buszok és a taxik előtt is le lesz zárva Csíkszereda a pápalátogatás miatt

Iszlai Katalin 2019. május 31., 10:07 utolsó módosítás: 2019. május 31., 10:18
HIRDETÉS

A csíkszeredai taxitársaságok és a helyi tömegközlekedést üzemeltető Csíki Trans Kft. autóbuszai sem közlekedhetnek Csíkszeredában szombaton a Ferenc pápa csíksomlyói látogatása kapcsán életbe lépő forgalomkorlátozások miatt.

A Szék útja kivételével pénteken még közlekedni fognak a városi buszok Fotó: Gecse Noémi

Mivel gyakorlatilag szinte az egész várost lezárják a forgalom elől, a buszok és taxik hiányában

a zarándokok csak gyalog tudnak eljutni a városszélektől a nyeregbe.

Veres Sz. János, a Csíki Trans Kft. igazgatója érdeklődésünkre elmondta,

pénteken még közlekedni fognak a menetrend szerinti járatok, kivéve a Szék útján, amelyet már a pápalátogatás előnapján lezárnak a forgalom elől.

Szombaton azonban egyáltalán nem közlekednek majd a járatok, sőt még az autóbuszaikat is elszállítják, hogy a távolabbról érkező buszok tudjanak leparkolni az autóbuszállomás területén.

HIRDETÉS

Taxik közlekedéséről

A taxik szintén közlekedni fognak ma, szombaton viszont már nem hajthatnak be a lezárt övezetekbe, így

a három csíkszeredai taxitársaság közül egyik teljesen, kettő pedig részlegesen függeszti fel tevékenységét 6 és 18 óra között.

Szalfetter Attila, a Radio Taxi ügyintézője megkeresésünkre elmondta: mivel a forgalomkorlátozások tulajdonképpen ellehetetlenítik a munkájukat, úgy döntöttek, hogy szombaton nem tartanak nappali szolgálatot, csupán 18 órától dolgoznak, miután felszabadítják az utakat.

Másként döntöttek azonban a Millenium Taxi és a City Taxi illetékesei, akik vállalták, hogy lehetőségeik szerint a forgalomkorlátozások alatt is teljesítenek fuvarokat. Utóbbi ügyvezetője, Mihály Loránd elmondta, bár dolgozni fognak,

arra minden utasnak fel kell készülnie, hogy várhatóan nehezebb lesz elérni őket, és a szállítási idő is jóval hosszabb lesz a körülmények miatt.

Keresztes Izabella, a Millenium Taxi cégvezetője is arról számolt be, hogy készenlétben fognak állni, és teljesítik azokat a fuvarokat, amelyekre lehetőségük lesz, a probléma csupán az, hogy ez csak nagyon kevés útvonalra igaz a kiterjedt korlátozás miatt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS