Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hetvenegy sertést pusztítottak el a Maros megyei hatóságok

Simon Virág 2019. július 17., 14:11
HIRDETÉS

Bár Maros megyében nem ütötte fel a fejét a sertéspestis, az állategészségügyi szakemberek folyamatosan ellenőrzik a piacokat, gazdaságokat, és megfigyelés alatt tartják a vaddisznókat is. Nemrég 71, Maros megyén áthaladó, igazolatlan származású sertést volt kénytelen elpusztítani az illetékes hatóság.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Az elmúlt időszakban Maros megyében két esetben büntették meg azokat a személyeket, akik disznókkal akartak kereskedni – nyilatkozta szerdán délelőtt Mircea Dușa prefektus, miután találkozott a sertéspestis terjedésének megakadályozásában érdekelt intézmények képviselőivel. Dușa kiemelte: a központi állategészségügyi igazgatóságtól kapott átirat nyomán hívta össze a bizottságot, hogy értékeljék az elmúlt időszak tevékenységeit, s újra felhívják az állatorvosok, a polgármesteri hivatalok figyelmét, hogy milyen intézkedésekkel lehet megakadályozni a sertéspestis terjedését.

A prefektus elmondta, hogy

amióta felütötte fejét a sertéspestis, nem engedik, hogy állatvásárokat tartsanak, s ez az intézkedés továbbra is érvényben marad, annak ellenére, hogy Maros megyében nem volt sertéspestises eset.

HIRDETÉS

Az elmúlt időszakban Görgényhodákon értek tetten egy Kolozs megyei gazdát, aki disznókat árult. Hivatalos iratai voltak az állatokról, így csak büntetést róttak ki rá.

Ugyanakkor a közúti rendőrség ellenőrzésre megállított egy állatszállító autót, amelyben hetvenegy olyan sertés volt, amelynek származását nem lehetett igazolni. Az állatokat elkobozták és elpusztították az illetékes hatóságok.

Az állategészségügyi szakemberek a vadászokkal karöltve folyamatosan követik a megyében levő vaddisznóállományt is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS