Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Zöldségzenekar és belga együttes az utcazene fesztiválon

Bús Ildikó 2011. augusztus 22., 21:04 utolsó módosítás: 2011. augusztus 22., 21:22

Rengeteg újdonsággal várják a sepsiszentgyörgyi utcazene fesztiválon a résztvevőket és jelentkezőket egyaránt – mondta a rendezvény szervezője, az ERSZI vezetője Nagy Krisztina.

Fotó: ERSZI

Utcán, kocsmák előtt, piacon zenélnek majd az együttesek

Az ötlet tavaly jött, a veszprémi utcazene fesztivál mintájára és már az első siekres volt, hiszen rengeteg érdeklődőt vonzottak a város különböző részein zenélő együttesek. Nagy Kriszta, az ERSZI egyesület részéről elmondta, a rendezvény lehetőséget ad a bemutatkozásra olyan vállalkozó szellemű zenészek számára, akik egy közvetlen kapcsolatot tudnak teremteni a közönséggel minimális technikai feltételek mellett, így is népszerűsítve az élő zenét.

„A fellépőknek nincs stílus, hangszer és előadási kötöttségük, ami még izgalmasabbá teszi a fesztivált. A város több pontján egyszerre zajlanak a fellépések, bízva abban, hogy a közönség a földre elhelyezett kalapokban is kinyilvánitja tetszését. Idén 15-20 zenekart tudunk fogadni, akik több helyen is zenélnek majd, kötöttség nélkül, persze a vulgaritást és a politikát kell kihagyni, valamint akusztikusan is meg kell felelni a körülményeknek” – magyarázta a szervező.

Nagy Krisztina nem csak szervez, hanem zenél is a zöldségzenekarban

A fellépő zenekarok mellett meghívottak is lesznek, így Belgiumból jön egy együttes, de veszprémiek is fellépnek majd. A fesztiválon nemzetközi zsűri pontozza a fellépőket, de a közönség is szavazhat, egy kalapba kell is  bedobni a kedvenc zenekar nevét és ezt is összesítik. Akik nyernek, azok indulhatnak majd az egymillió forintos díjért, felléphetnek Ferrarában és Szlovákiában is. Idén új helyszínekkel is bővül a fesztivál, a megszokott kávézók, bisztrók teraszai mellett, a piacon és más nyílt tereken is zenélnek majd a fiatalok. Emellett egy színpadot is felállítanak a tervek szerint a városközpontban, ahol közös zenélésre is sor kerül, majd örömzenélés lesz a Bistro Kertben és egy nagy ölelés is jár a Caritastól mindenkinek.

Ehető, vitamindús hangszereken játszik a Minestrone Band

Érdekesség lesz a zöldségzenekar, a Minestrone Band fellépése is, akik zöldségeket szólaltatnak meg úgy, hogy előtte a nagyközönség is figyelemmel kísérheti a „hangszerek” készítési munkafolyamatait. Egy fellépés során a zenészek kb. 20 kg zöldséget használnak fel és szakácsuk is van, aki az előadás után a „hangszerekből” minestrone levest készít.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS