Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Zöldséghangszerek, amelyek mentek a levesbe

Bús Ildikó 2011. augusztus 29., 15:39 utolsó módosítás: 2011. augusztus 29., 15:48

A sepsiszentgyörgyi zöldségzenekar is fellépett a kézdivásárhelyi napokon, a gyerekek nagy örömére. A különleges élményt nyújtó együttes nem ismeretlen Háromszéken.

 

Zöldséghangszerek, amelyek mentek a levesbe
galéria
Fotó: Both Ildikó

A zenészek a közönség előtt faragják meg hangszereiket különböző vitamindús zöldségből, ez történt Kézdivásárhelyen is a hétvégén. A kíváncsi gyerekek körülállták a zenészeket és várták mi sül ki a fúrás-faragásból. Az élmény pedig nem volt mindennapi, hiszen a zöldséghangszerek meg is szólaltak. A zenéléshez nem biztos, hogy szükség van drága hangszerekre – állítják az együttes tagjai  – pár darab sárgarépa, cukkini, tök, póréhagyma, padlizsán, káposzta, dió, bab és kukorica, egy kis kézügyesség, jó ritmusérzék, és máris indulhat a dallam.

A Minestrone Band 2010-ben  alakult Sepsiszentgyörgyön öt sepsiszentgyörgyi, egy csíkszeredai fiatal, és a magyarországi Nagy Krisztina kezdeményezésére. A háromszéki közöség már több alkalommal is találkozhatott a különleges zenészekkel, akik egy fellépés során 15-20 kg zöldséget használnak fel. Együttesük tagjai között van diák, hivatásos zenész, volt médiaszemélyiség, tanár is. A koncert során elhasznált hangszerek egy koncert erejéig bírják, aztán mivel szakács is van a tagok között, a hangszerek mennek a levesbe, a produkció után a „hangszerekből” minestrone leves vagy lecsó készül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb