Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Repeta tánctábor

Csata Beáta 2011. szeptember 03., 21:07 utolsó módosítás: 2011. szeptember 04., 12:40

Bemutatóval ért véget pénteken az idén másodszor megszervezett gyerek tánctábor Csomafalván. Tizenheten ropták egy hétig a latintáncok keverékéből összeállított koreográfiát. Ezúttal a helyieken kívül voltak Ditróból és Újfaluból is táncos kedvű gyerekek. A legkisebb hét a legidősebb résztvevő tizennégy éves volt.

Fotó: Csata Beáta

Az augusztus elején megszervezett tánctábor után a gyerekek repetát követeltek, mert túl rövidnek tartották az egyhetes, tánccal teli programot, ráadásul voltak olyanok, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudtak részt venni első alkalommal. Ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy tartanak még egy tánctábort Csomafalván augusztus 29. és szeptember 2. között. Ezúttal tizenheten vettek részt a tánctáborban, közülük tízen új jelentkezők. A gyerekek nevet is adtak a tábornak, „Smiley-nak” keresztelték el – tudtuk meg Bíró Anita szervezőtől.

A tábor ideje alatt a napi program reggel bemelegítésként meditatív gyakorlattal kezdődött, majd a zumbára épülő de rocky, és modern chacha lépéseket is tartalmazó tánclépéseket sajátították el a gyerekek. Délben közösen készítették el az ebédet, így főzni is megtanulhattak. A táncolás mellett jutott idő különböző csoportjátékokra, üvegfestésre és rajzolásra is. Délutánonként a borvízfürdőhöz is ellátogattak. A mozgalmas program mellett akadtak olyan gyerekek, akiket nem lehetett kifárasztani – mondta mosolyogva Anita.

Péntek délután a borvízfürdőnél levő rendezvénycsűrben gyülekeztek a szülők, akiket több mint egy órás táncbemutatóval leptek meg a gyerekek. A többfajta, inkább latinos táncokat magába foglaló előadás a legkisebbtől a legnagyobbig, mindenkit jól átmozgatott. A tánclépéseket gyermeki játékossággal ötvözték a táncosok, így vidám előadásnak lehetett tanúja a nézősereg. A bemutató végén a szülőket is be szerették vonni a táncolásba, de ők inkább nézték tovább a vidám, fürge gyerekeket A relaxációs gyakorlatok sem maradtak el, méltó befejezésekánt egy mozgalmas táncsorozatnak. A bemutató végén a gyerekek kigyúlt arccal mentek oda szüleikhez, fáradtak voltak, de elégedettek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS