Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Olvasótábort rendeztek Borzonton

Kertész László 2011. szeptember 09., 17:14 utolsó módosítás: 2011. szeptember 11., 12:14

Diákok számára szervezetek táborozást egy borzonti panzióban. A pénteken véget ért Rapsonné olvasótáborban IV-X. osztályos tanulók vettek részt.

A gyerekek természetes környezetben tölthették el ezt a hat napot

Az ötlet Bákai Magdolna fejéből pattant ki, azonban a megvalósításhoz segítségre, támogatókra volt szükség, és ezekre szerencsére, nem kellett sokat várni. Társszervezőként említhetjük meg Pázmán Attila nevét, de nem maradhat ki a gyergyószentmiklósi Szent István Plébánia és a 16 PATAK Egyesület sem, hisz ők is nagyban hozzájárultak a tábor létrejöttéhez. A Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma támogatta az elképzelést, akárcsak a Balassi Bálint Intézet.

A szervezők színes programokkal készültek, volt kirándulás, dráma -előadás, buli, de természetesen olvasótábor lévén nem maradhatott el az irodalommal kapcsolatos ismereteknek a bővítése sem.

Ifjúsági vallásos énekek varázsolták szebbé a szentmisét

A rendezvény Rapsonné legendájára alapozódott, aki kihasználta a rosszat ahhoz, hogy a jó útra térjen. A diákok többször is eljátszották a legendát. „Öröm nézni, hogy a gyerekek még ilyen közel az iskolakezdéshez is milyen lelkesen tudnak dolgozni” – mondta Baróti Etelka, magyar szakos tanárnő.

A tábor utolsó napján, azaz pénteken Czikó László plébános szentmise keretében köszönte meg az Úrnak a lehetőséget, hogy létrejöhetett a nem mindennapi rendezvény. A lelkész prédikációjában kiemelte, hogy nem szabad megítélni a másik embert, ezt pedig a jól ismert szálka-gerenda példával illusztrálta. A szentmise közben vallásos ifjúsági énekek hangzottak el, gitárok kíséretében.

Czikó László atya érdekes, de mégis mindennapi emberi tulajdonságokra világított rá prédikációjában

A szertartást követően egy közös ebédre került sor, miután a gyerekek búcsút intettek egymásnak. Hamarosan újra találkozni fognak, hisz vasárnap a 9 órás szentmisét követően kerül sor a tábor úgynevezett kiértékelőjére, a gyergyószentmiklósi Szent István templomban.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS