Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Matematikai Tehetségnap a Márton Áron Gimnáziumban

Iochom Zsolt 2011. október 18., 13:49 utolsó módosítás: 2011. október 18., 15:27

A Márton Áron Gimnázium és a SimpleX Egyesület Tehetségpontja együttműködésével október 22-én, szombaton Matematikai Tehetségnapot szerveznek Csíkszeredában.

A foglalkozásokra minden érdeklődőt várnak

A tavalyi tehetséggondozó program folytatásaként válogatóversenyt tartanak ebben a tanévben is. A rendezvényre Csíkszeredából iskolánként 10–15 (IV–VIII. osztályos) tanulót, a környék iskoláiból iskolánként 5–6 (IV–VIII. osztályos) tanulót várnak – tájékoztatott Csapó Hajnalka matematikatanár, a Tehetségpont kapcsolattartója. A jelentkezőket a chajnalka@yahoo.com e-mail címen vagy a 0745–363376-os telefonszámon várják.

Szombaton 8.30–9.00 óra között megbeszélést tartanak a tanároknak az iskola 133-as termében, majd ezt követően 9–11 óra között zajlik a IV–VIII. osztályos tanulók versenye. Ezzel egy időben a tanárok számára dr. András Szilárd, a BBTE adjunktusa, a SimpleX Egyesület elnöke tart foglalkozást. A versenydolgozatok javítása alatt 11–15 óra között játszóházba várják a versenyzőket és minden érdeklődőt. Lehetőség lesz az Ördöglakatok, Origami, Polydron, Happy Cube és Impuzzables játékok kipróbálására, ugyanakkor Zsombori Gabriella, a Sapientia egyetem matematikatanára valószínűségszámítással kapcsolatos feladatokat old meg a VII–VIII. osztályos tanulókkal. A tervezett program szerint 15 órától kerül sor a tavalyi utolsó foglalkozáson rendezett csapatverseny és az aktuális verseny eredményhirdetésére.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS