HIRDETÉS

Egész nap: gyereknap

Iochom Zsolt 2011. június 02., 07:40 utolsó módosítás: 2011. június 02., 14:35

Gyerekzsivajtól és muzsikaszótól volt hangos június elsején a csíkszeredai Szabadság tér a Hargita Megye Tanácsa és a Csíki Anyák Egyesülete által szervezett gyereknapi rendezvénynek köszönhetően.

Fotó: Iochom Zsolt

Tekintse meg fotógalériánkat!

Délelőtt 10 órától Csíki Csongor megyei tanácsos nyitotta meg az egész napos eseményt, majd néptánctanítás következett. A népi játékokba és a körtáncba már több száz óvodás és kisiskolás kapcsolódott be Ádám Katalin vezetésével. A nap folyamán magyar és román nyelvű mesét olvasott fel Keresztes Szabolcs színművész, ezt követően pedig az elhangzott történetet örökítették meg a gyerekek aszfaltrajz formájában Mezey Ildikó illusztrátor és Szabó Györgyi képzőművész vezetésével. A legügyesebb rajzolókat díjazták is: a 3–5 évesek közül mindenki apró ajándékban részesült, míg az 5–13 korosztályban Hafliger Kristóf, Tamás Szabina és Tamás Szilvia munkáját dicsérték a szervezők.

Délben a Boszorka Bábcsoport Kacor király előadását tekintették meg az érdeklődők. A 11 tagú csapat már több alkalommal nagy sikerrel mutatta be népmese-feldolgozását. Az előadás díszletét és bábjait Bakó Klára textilművész készítette, a darab rendezője a nagyváradi Rusz Csilla tanítónő és drámapedagógus.

A szórakozás mellett az egészséges mozgásra is volt lehetőség, Lukács Annamáriával a zumbát próbálhatták ki a legkisebbek. Ezzel egy időben a Megyeháza árkádjai alatt zajlott a Bíró Sándor nemzetközi sakkmester által vezetett sakkverseny. A legjobb sakkosnak Ördög Ákos bizonyult, őt követte Antal Dávid és Fejér Szabolcs.

Meseolvasás Keresztes Szabolcs színművésszel

A szervezők osztogatták a Hogyan menjünk óvodába? című kifestőkönyvet, amelyet a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat adott ki, és a környezettudatos közlekedést népszerűsítette Siklódy Ferenc rajzaival.

A délutáni órákban kézműves foglalkozásokat tartottak, amikor is természetes anyagokból lehetett játékokat készíteni: ugrókötelet, rongybabát, társasjátékot, autót, nemezlabdát, célbadobós játékot „fabrikáltak”.

A rendezvény záróakkordjaként a Role együttes gyerekkoncertjén szórakozhatott a nagy számú közönség. Az egész rendezvény ideje alatt ingyenes légvár, csúszda és arcfestés várta a gyerekeket, valamint mindenki kaphatott ajándékba vattacukrot és apró ajándékokat Babi bohóctól, aki szórakoztatta a gyerekeket.

Babi bohóc mindenkit meglepett valami apró ajándékkal

„A nap folyamán több mint ezren igényeltek arcfestést, a Csíki Anyák Egyesületének (CsAkEgy) három tagjától – Keresztes Nyirő Erikától, Sólyom Zsuzsannától és Nagy Szidónia Évától –, nem számítottunk ekkora tömegre” – mondta el érdeklődésünkre Tiboldi Bea, a CsAkEgy vezetője.
A Szabadság téri rendezvények ideje alatt a megyei tanács munkatársai a csíkszeredai Babi bohóccal együtt ellátogattak a zsögödi Manó Tanodába, valamint a megyei kórház gyerekosztályára, és ajándékcsomagot osztottak szét.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS