HIRDETÉS

Lázár János a magyar kormány támogatásáról biztosította a Csíki Sör Manufaktúrát

Reményei szerint a közeljövőben megegyezés születhet a felek között, ellenkező esetben azonban a magyar kormány kész további eszközök bevetésére a multinacionális cég ellen.

Mindig ki kell állni a kivívott jogokért

A magyar nemzet ünnepnapján, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójának tiszteletére a csíkszeredai ünneplő közösség megkoszorúzta tegnap Gál Sándor, majd Petőfi Sándor és Nicolae Bălcescu szobrát.

Március 15-ei ünnepség Székelyudvarhelyen

Több ezren gyűltek össze Székelyudvarhely központjában, a Márton Áron téren szerda délben a március 15-i ünnepségre. Énekekkel, beszédekkel és koszorúzással tisztelegtek a hősök és a márciusi ifjak előtt.

Bikaütéssel zárták a farsangot

Hagyományos bikaütést tartottak Kászonaltízen: a jelentős múlttal rendelkező eseményt minden évben húshagyókedden szervezik meg, majd az éjfélig tartó mulatozás után „eltemetik a telet és a vígságot”.

Sportklub-előny a hokidöntőben

Fegyelmezett és eredményes játékának köszönhetően a házigazda Csíkszeredai Sportklub nyerte az egyik fél négy győztes mérkőzéséig tartó romániai hokidöntő harmadik felvonását.

Emlékünnepség a szabadságharc utolsó székelyföldi csatájának helyszínén

Minden március idusán, illetve augusztus elsején több ezer ember vonul fel a Kászonok és a Csíki-medence közötti Nyerges-tetőre, ahol a hősökre emlékeznek, és elhelyezik a kegyelet koszorúit az 1848–49-es szabadságharc legutolsó székelyföldi csatájának helyszínén.

HIRDETÉS

Székelyek az esőben

Zuhogó esőben, a korábbi rendezvényekhez képest megfogyatkozott létszámban tartották idén Marosvásárhelyen a Székely Szabadság Napját. „Eljön a székelység ideje” – hangzott a biztatás.

Házhoz vitték a disznótoros kóstolót

Szorgos kezű szakácsokkal, hentesekkel, községbeliekkel és látogatókkal telt meg szombaton a nagygalambfalvi iskola udvara, ahol tizenegy sertés levágásával rendeztek közösségi disznótort.

1–1-re áll a Corona–Sportklub döntő

Folytatódott a román felnőtt jégkorongbajnokság döntője, illetve bronzcsatája. A döntő második mérkőzésén a Brassói Corona 5–2-re győzte le a Csíkszeredai Sportklubot, így a négy nyert mérkőzésig tartó finálé 1–1-re áll.

A Sportklub maradt talpon

Csíki sikerrel zárult a román felnőtt jégkorongbajnokság székelyföldi elődöntője. A három nyert mérkőzésig tartó Sportklub–Progym párharc ötödik összecsapásán a csíkiak 3–1-re győztek, így ők lesznek a Brassói Corona ellenfelei a döntőben.

Így vonult át Udvarhelyen a konvoj

Székelyudvarhely központján is áthaladt az a konvoj, amely Brăila városából Maros megyébe szállította a négy erjesztő tartályt. Szinte teljesen megbénult a város forgalma.

„Felbomlott a rend” Szentegyházán

Feje tetejére állt a világ Szentegyházán, ahol fergeteges hangulattal várták a 25. alkalommal megszervezett farsangbúcsúztatóra a Hargita megyei hagyományőrző csoportokat és a számos érdeklődőt.