Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Hokiünnep Csíkszeredában

Ötödik alkalommal rendeztek székely–magyar hokigálát, az idei jégkorongünnepnek Csíkszereda volt a házigazdája. A kedd esti eseményre megteltek a Vákár Lajos Műjégpálya lelátói, a látványos, gólokban gazdag mérkőzést a székely csapat nyerte 6–3-ra.

Dalos seregszemle Udvarhelyen

Énekelt imádság hangjai töltötték meg szombaton az udvarhelyi Rákóczi Sportcentrumot: a Székelyudvarhelyi Főesperesi Kerület tizenkilencedik egyházzenei kórustalálkozóján tizennyolc kórus mutatott be két-két, az alkalomra választott művet.

Ezrek az ételszentelésen

A hagyományokhoz híven idén is rendezett sorokban várta több ezer hívő vasárnap reggel a csíkszeredai Szabadság téren, hogy püspöki áldásban részesüljenek a kosarakban hozott ünnepi eledelek.

Sportklub-előny a hokidöntőben

Fegyelmezett és eredményes játékának köszönhetően a házigazda Csíkszeredai Sportklub nyerte az egyik fél négy győztes mérkőzéséig tartó romániai hokidöntő harmadik felvonását.

Hódító úton a veterán járgányok

Ahány veterán autó, annyi történet: van olyan járgány, amelyiket örökölték, de olyan is, amelyiket megmentették az enyészettől. Némelyiket naponta használják, másokat csak kiállításokon mutogatnak. Ezúttal Udvarhelyen tették.

Tűz emésztette fel a tornácos székely házat

Hatalmas tűz pusztított kedd délben a csíktaplocai Patak utcában. Egy tornácos székely ház tetőzete megsemmisült.

A zeteváraljai víztározó belsejében jártunk

Tizennégy évig épült a közel ötven méter magas zeteváraljai gát, melynek zsilipjeit végül 1993-ban zárták el teljesen, hogy feltöltsék a mesterséges tó medrét.

1–1-re áll a Corona–Sportklub döntő

Folytatódott a román felnőtt jégkorongbajnokság döntője, illetve bronzcsatája. A döntő második mérkőzésén a Brassói Corona 5–2-re győzte le a Csíkszeredai Sportklubot, így a négy nyert mérkőzésig tartó finálé 1–1-re áll.

Elkezdődött a 25. Székelyudvarhelyi Diáknapok

Parádés felvonulással startolt az immáron negyedszázados Székelyudvarhelyi Diáknapok. Olyan régi programokat is újraélesztenek a szervezők, mint a szépségverseny és a diákpolgármester-választás.

Eledelszentelés Nyikómalomfalván

Eledelszentelő szentmisén jártunk az udvarhelyszéki Nyikómalomfalván. A hímes terítők alá ugyanazokat a jelképes ételeket sorakoztatták a hívek, mint ük- vagy dédnagyanyáik.

Lázár János a magyar kormány támogatásáról biztosította a Csíki Sör Manufaktúrát

Reményei szerint a közeljövőben megegyezés születhet a felek között, ellenkező esetben azonban a magyar kormány kész további eszközök bevetésére a multinacionális cég ellen.

Mindig ki kell állni a kivívott jogokért

A magyar nemzet ünnepnapján, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójának tiszteletére a csíkszeredai ünneplő közösség megkoszorúzta tegnap Gál Sándor, majd Petőfi Sándor és Nicolae Bălcescu szobrát.