Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Vargyason a politika nem hazudtolja meg önmagát: érdekellentét, pártváltás, kampány

Bíró Blanka 2020. február 11., 18:30
HIRDETÉS

Érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Szőcs Dénes azóta leváltott vargyasi alpolgármester esetében. Az ANI közleménye szerint az akkor még alpolgármesteri tisztségben lévő Szőcs Dénes részt vett annak a tanácshatározatnak a kidolgozásában és elfogadásában, amely alapján a feleségét visszavették a polgármester szakapparátusába és megállapították a havi bérét.

Az események mögött. Figyelmesnek kell lennünk, hogy megértsük, ki kivel van a választások előtt Vargyason. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Szőcs Dénest a 2016-os helyhatósági választások után a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt tanácstagjai javasolták az alpolgármesteri tisztségbe, majd tavaly decemberben szintén ez a két párt kezdeményezte a leváltását. Önkormányzati képviselői mandátumát megtarthatta.

Közben a vargyasi RMDSZ az elmúlt napokban választmányi ülésen nevesítette a soron következő önkormányzati választásokra a polgármesterjelöltet Imets Lajos személyében. Imets az előző mandátumban az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben töltötte be az alpolgármesteri tisztséget,

a 2016-os választásokon RMDSZ-támogatással függetlenként indult a polgármesteri tisztségért, és alulmaradt.

A választmányi ülésen Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta, ebben a mandátumban Vargyasról semmilyen életképes elképzelés, kérés vagy igény nem érkezett, és ez látszik is a községen. Imets Lajos úgy fogalmazott, összefogásra vannak ítélve, mert megtapasztalhatták mire vezet a széthúzás.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS