Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Vargyason a politika nem hazudtolja meg önmagát: érdekellentét, pártváltás, kampány

Bíró Blanka 2020. február 11., 18:30

Érdekellentétet állapított meg az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) Szőcs Dénes azóta leváltott vargyasi alpolgármester esetében. Az ANI közleménye szerint az akkor még alpolgármesteri tisztségben lévő Szőcs Dénes részt vett annak a tanácshatározatnak a kidolgozásában és elfogadásában, amely alapján a feleségét visszavették a polgármester szakapparátusába és megállapították a havi bérét.

Vargyason a politika nem hazudtolja meg önmagát: érdekellentét, pártváltás, kampány
galéria
Az események mögött. Figyelmesnek kell lennünk, hogy megértsük, ki kivel van a választások előtt Vargyason. Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

Szőcs Dénest a 2016-os helyhatósági választások után a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt tanácstagjai javasolták az alpolgármesteri tisztségbe, majd tavaly decemberben szintén ez a két párt kezdeményezte a leváltását. Önkormányzati képviselői mandátumát megtarthatta.

Közben a vargyasi RMDSZ az elmúlt napokban választmányi ülésen nevesítette a soron következő önkormányzati választásokra a polgármesterjelöltet Imets Lajos személyében. Imets az előző mandátumban az Erdélyi Magyar Néppárt színeiben töltötte be az alpolgármesteri tisztséget,

a 2016-os választásokon RMDSZ-támogatással függetlenként indult a polgármesteri tisztségért, és alulmaradt.

A választmányi ülésen Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke elmondta, ebben a mandátumban Vargyasról semmilyen életképes elképzelés, kérés vagy igény nem érkezett, és ez látszik is a községen. Imets Lajos úgy fogalmazott, összefogásra vannak ítélve, mert megtapasztalhatták mire vezet a széthúzás.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS