Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Új tábor ezer méter felett

Bíró Blanka 2019. április 23., 12:50 utolsó módosítás: 2019. április 23., 12:56
HIRDETÉS

Saját költségvetéséből három és fél millió lejt különített el Kovászna Megye Tanácsa a komandói tábor építésének befejezésére. Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke azt mondta, zajlik a tavaly elkezdett építkezés, a külső területrendezés is folyamatban van, három hónapon belül átadják a létesítményt.

Fotó: Kocsis B. János

Évtizedeken keresztül csak nyáron használható faházikók jelentették a komandói tábort, az átadás után viszont télen-nyáron egyaránt üzemelhet. Komandó természeti adottságai évszaktól függetlenül kiválók például erdei iskolák működtetésére, de a tábor felszerelése lehetőséget ad majd arra is, hogy sportolók felkészülési helyszíne legyen.

A lerobbant komandói tábor 2009-ben került a Kovászna megyei önkormányzathoz az ifjúsági és sportminisztériumtól – akkor már tíz éve nem működtette a megyei sportigazgatóság. Az önkormányzat aztán 2015-ben adta át a fenntartásában működő népiskolának.

A hajdani faházikós tábor helyére három épületet húznak fel,

a főépületben kilencven férőhelyes ebédlőt alakítanak ki, a másik kettőben két-háromágyas szobák lesznek, összesen mintegy hatvan szálláshellyel.

Fotó: Kocsis B. János

Az udvaron füves sportpályát alakítanak ki, így edzőtáboroknak is megfelelő helyszín lehet. A munkálatok értéke négy és fél millió lej, amelyet teljes mértékben Kovászna Megye Tanácsa finanszíroz.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS