Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Új helyszínt találtak a Sepsiszentgyörgyre tervezett kalandparknak

Bíró Blanka 2019. december 12., 18:15

Nem Sepsiszentgyörgy városa, hanem egy közbirtokosság területén jöhet létre egy korábban tervezett családi kalandpark.

Új helyszínt találtak a Sepsiszentgyörgyre tervezett kalandparknak
galéria
Megvalósul a sepsiszentgyörgyi kalandpark, csak nem az eredeti helyszínen. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat szeptember elején elfogadta a Family Adventure Parkról szóló helyi fejlesztési program előzetes eljárásainak beindítását, ám a beruházás helyszíne miatt tiltakoztak a környezetvédők.

Arra hivatkoztak, hogy a 13 hektárra tervezett kalandpark tervezett helyszíne legelőként van ugyan nyilvántartva, de a 60-70 százalékát erdő borítja, a fákat és a sepsiszentgyörgyiek egyik kedvelt kirándulóhelyét sodorja veszélybe a beruházás.

Egyik tiltakozó, a Szemerja-Görgő Közbirtokosság vezetője ajánlott fel más helyszínt, a közbirtokosság területén. A tíz hektáros legelőt a befektető is megfelelőnek tartotta. 

A szabadidős létesítmény így már nem a város Sugásfürdő felőli határában, hanem Sepsiszentgyörgy és Előpatak között valósulhat meg.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere érdeklődésünkre elmondta, örül annak, hogy sikerült olyan helyszínt találni, ami a befektető és a tiltakozók egy részének az érdekeivel is találkozik. Megismételte:

semmilyen beruházást nem támogat, ami károsítja a környezetet.

Amint a beruházás terve nyilvánosságra került, majd a tiltakozás miatt megtorpant, többen is ajánlottak fel területet a megvalósítására: háromszéki önkormányzatok és egy csíki közbirtokosság is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat