Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Földrajztudásukat mérték össze az udvarhelyszéki diákok

Bálint Kinga Katalin 2014. február 22., 19:36 utolsó módosítás: 2014. február 22., 19:46

Szombaton tartották meg az általános iskolások számára megszervezett, a Terra földrajzi folyóirat nevével fémjelzett földrajz tantárgyverseny körzeti szakaszát Székelyudvarhelyen. Az Orbán Balázs Általános Iskolában február 22-én száznyolc 5., 6. és 7. osztályos diák mérte össze felkészültségét.

Földrajztudásukat mérték össze az udvarhelyszéki diákok
galéria

Mint arról Nagy Endre földrajz szakos tanár, az Orbán Balázs-iskola aligazgatója beszámolt, a versenyre száznyolc 5–7. osztályos tanuló érkezett Székelyudvarhelyről és számos környező településről, a verseny során tizenhét tanár segédkezett. A diákok az éves tananyaghoz kapcsolódó feladatokat kaptak: az ötödikesek természetföldrajzból és csillagászatból, a hatodikosok Európa természetföldrajzából, a hetedikesek Ázsia természet- és társadalomföldrajzából versenyeztek. A másfél órás megmérettetésen kapott feladatok meglehetősen nehezek voltak – tájékoztatott Nagy Endre, hozzáfűzve, hogy a körzeti forduló feladatait a földrajz szakos tanfelügyelő állítja össze, míg a megyei és országos verseny tételei a tanügyminisztériumból érkeznek, így a körzeti szakasz olykor nehezebb a többinél.

Az ötödik osztályosok körében az első helyezést Máthé Angéla (Tamási Áron Általános Iskola tanulója, Szentegyháza), a másodikat Katona Tamás (Móra Ferenc Általános Iskola, Székelyudvarhely), a harmadikat Siklódi Tamás (Tamási Áron Általános Iskola, Szentegyháza) érdemelte ki. A hatodik osztályosok közül Bálint Lázár (Oroszhegy, Petőfi Sándor Általános Iskola) első, Bereczki-Orbán András (Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium) második Simó Anita (Berde Mózes Unitárius Gimnázium) harmadik helyezést ért el. A hetedikes korcsoportban két első díjat is kiosztottak, ezeket Kerekes Krisztina (Orbán Balázs Általános Iskola) és Mihály Dávid (Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium) kapta. A második helyezett Fecső Péter, szintén a református kollégium, míg a harmadik, Jánosi Borbála a Bethlen Gábor Általános Iskola tanulója. A tantárgyverseny megyei fordulóját március 22-én, szintén az Orbán Balázs iskolában tartják, ezen az Udvarhelyen, Csíkszeredában, Gyergyószentmiklóson és Maroshévízen első öt helyen végzettek vehetnek részt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb