HIRDETÉS

Családok ünnepe a Születés hetén

Simon Eszter 2012. május 13., 22:30

Vasárnap zárta kapuit a székelykeresztúri Gondviselés Segélyszervezet május 6–13. közötti rendezvénysorozata, a Születés hete.

Fotó: Simon Eszter

 

A Családok nemzetközi napján, Hargita Megye Tanácsának Családprogramja keretében délelőtt az unitárius templomban tartottak istentiszteletetet. Ezt követően bográcsozás, a Családok kenyerének felszentelése, kézműves fogalalkozások, arcfestés és ingyenes egészségügyi szűrés is volt az Orbán Balázs utca 16. szám alatt, a Barátság Unitárius Közösségi házban és az udvaron.

Birtalan József, Hargita megye menedzsere a Székelyföldi családok napja alkalmából a család fontosságát hangsúlyozva elmondta: az ő szülei négyen, illetve kilencen voltak testvérek, érdemes példát vennünk tőlük, akik minden akadályt leküzdve tisztességesen neveltek annyi gyermeket.
Rafai Emil, Keresztúr polgármestere hangsúlyozta: a család az alappillére a társadalomnak, családalapítás folyamán az erős férfi gyengéd apává válik, a gyengéd nő pedig erős anyává.

„Bizonyságtevő székely magyar családokra van szükség, melyeken belül a nemzedékről nemzedékre gyarapodott tudást át tudják adni\" – emelte ki beszédében Szombatfalvi József, unitárius esperes. Az ünnepély végén Székelykeresztúr legnépesebb családja, a Joó család kapott elismerést. Ezután a Caritas, a Csíki Anyák Egyesülete és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány közreműködésével egészségügyi szűrést is végeztek. Este fellépett a Fűszál Együttes, majd a rendezvénysorozat záróakkordjaként a fotó- és családrajzpályázat nyerteseit díjazták.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
2 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS