Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Autistákkal foglalkozókat képeznek

Simon Eszter 2012. szeptember 18., 17:51 utolsó módosítás: 2012. szeptember 18., 18:19

A székelyudvarhelyi Pro Autist Alapítvány szeptember 20–22. között a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Székelyudvarhelyi Tanítóképző Főiskolájának előadótermében háromnapos felkészítőt tart olyan pedagógusoknak, nevelőknek és szülőknek, akik autistákkal foglalkoznak.

 

Az Autizmus?!, Sajátos állapot – sajátos támogatás című felkészítőn, amely csütörtökön reggel 9 órakor a Pro Autist Alapítvány bemutatkozásával kezdődik, 45 személy vesz részt. A háromnapos felkészítő első napját az autizmussal élő gyermekek viselkedésproblémáinak csökkentéséről, napi és szabadidős tevékenységük megszervezéséről, valamint a motivációról és a jutalmazás alapszabályairól szóló előadásokkal kezdik.

Pénteken délelőtt az autistákkal való kommunikáció kialakításáról és speciális tanítási stratégiákról hallhatnak előadásokat a pedagógusok, nevelők és szülők. Délután az írott és rajzolt viselkedési szabályokról és kommunikátorok használatáról tanulhatnak a jelenlévők. A felkészítő második napját élmények és tapasztalatok megosztásával zárják majd.

Szombaton kommunikációs kártyákat és Én-könyvet is készítenek a részvevők. A háromnapos képzést a békéscsabai AUT-PONT Alapítvány szakemberei vezetik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS