HIRDETÉS

Testvértelepülések látogatása Nyárádszeredában

Gligor Róbert László 2011. június 14., 17:19 utolsó módosítás: 2011. június 14., 17:35

Két magyarországi testvérváros, Szerencs és Mór küldöttségeit fogadta Nyárádszereda. A látogatások magánjellegűek voltak, de a hivatalos munkaprogram is szóba került.Nyárádszereda és Szerencs polgármesterei is találkoztak

A Tokaj-hegyaljai kisvárosból az újonnan választott polgármester, Koncz Ferenc vezetésével nyolc fős motorkerékpáros karaván érkezett, akiket nyárádszeredai motorosok és Tóth Sándor alpolgármester fogadott. A szerencsiek másnap Csíksomlyó felé folytatták útjukat. Mórról Fenyves Péter polgármester és öt társa érkezett magánlátogatásra, őket Dászkel László polgármester fogadta. A három település képviselői csütörtök este talákoztak egymással, ahol Fenyver Péter a szerencsieket is üdvözölte, hangsúlyozva, hogy Nyárádszereda kapocs lehet a két magyarországi település között, amelyek akár együttműködve is sikeresebben dolgozhatnak ebben a nem könnyű időszakban.

A móri küdöttség székelyföldi és segesvári körútja mellett ugyancsak részt vett a csíksomlyói búcsún, továbbá a két város polgármestere egyeztette az idénre esedéskes közös programokat is. A móri kistérség küldöttségét a július 30–31-iki nyárádmenti kistérségi napokra várják, míg megyénkből az október 1–2-iki móri bornapok alkalmával utazna delegáció az Ezerjó hazájába. Ezen kívül augusztus 26-ára kisebb nyárádszeredai küldöttséget is várnak Mórra, amikor szoboravatásra és a testvérvárosok találkozójára kerül sor. Ezen a napon avatják fel Magyarország első polgári származású miniszterelnöke, a móri születésű Wekerle Sándor köztéri szobrát egykori szülőháza közelében. A város az idei évet a nagy szülötte emlékére szenteli, és a rendezvénysorozat fővédnöke, maga Orbán Viktor is jelen lesz az 5,5 méter magas köztéri emlékmű avatásán, amelyet a móri Nagy Benedek művész készít el. Wekerle Sándor négy mandátumban volt országgyűlési képviselő, 1892 és 1918 között háromszor volt Magyarország miniszterelnöke, ezen kívül miniszter is volt a pénzügyi, honvédelmi, igazságügyi, földművelésügyi és kereskedelmi tárcáknál.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS