Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Száz köbméternyi rönktöbbletet találtak egy fafeldolgozónál

Bíró Blanka 2020. február 20., 21:28
HIRDETÉS

Több napos ellenőrzés zajlott Kovászna megyében az erdészeti kihágások és bűncselekmények megelőzése érdekében. A rendőrök az erdészeti felügyelőség szakembereivel egy háromszéki feldolgozónál a teljes értékesítési láncot vizsgálták, a beszerzéstől a tároláson, feldolgozáson át az eladásig.

Száz köbméternyi rönktöbbletet találtak egy fafeldolgozónál
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A rendőrség tájékoztatása szerint az ellenőrzés során az egyik fafeldolgozónál száz köbméter többletet találtak, ennyi rönkkel volt több a valóságban, mint amennyi a kísérő dokumentumokban szerepelt. Másrészt 160 köbméternyi hiányt is felfedeztek, a vállalat nem tudta dokumentumokkal igazolni, hogy ezt az átvett mennyiséget értékesítette.

A többlet miatt két bírságot róttak ki, összesen ötezer lej értékben, a 100 köbméter rönköt, melynek értéke meghaladja a 27 ezer lejt, elkobozták. A hiány miatt a rendőrök hivatalból adócsalás gyanújával indítottak eljárást.

HIRDETÉS

Az elmúlt években több alkalommal zajlott hasonló ellenőrzés, több ízben kiderült, hogy a Rétyen munkapontot működtető fafeldolgozó nagyvállalat több rönköt vett át, mint amennyi a kísérődokumentumokban szerepelt. A cég azzal magyarázta a többletet, hogy korszerűbb mérőeszközeik vannak, mint a beszállítóiknak, abból adódik a különbözet. Arra hivatkoznak, hogy a mérésekben vannak eltérések, mert a tulajdonukban levő lézeres mérőműszerekkel pontosabb adatokat kapnak, mint a beszállítóik, akik az erdőn „kézzel” mérnek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS