Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

SIC Feszt – egy életérzés

Bíró Blanka 2019. augusztus 06., 17:07
HIRDETÉS

Közéleti előadásokkal, koncertekkel és bulikkal várja az érdeklődőket a csütörtökön kezdődő SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem. A Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) által szervezett rendezvény a hatodik kiadáshoz érkezett, helyszíne második éve a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdő.

Archív. • Forrás: SIC Feszt/Facebook

Kelemen Szilárd Péter, a HÁRIT elnöke elmondta, a fesztivált a „Székelyföld, mint életérzés” téma köré építik,

a Z generáció tagjainak tartanak előadásokat az egészséges életmódról, a környezetvédelemről, a gazdasági kérdésekről, az időmenedzsmentről, a közösségi média-használatról és az aktuálpolitikai témákról.

A szervezésbe több mint 150 önkéntest vontak be, akiknek önkéntes menedzsment képzést tartanak.

HIRDETÉS

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott,

arra az üzenetre akarnak ráerősíteni, hogy ma sokkal több lehetőség van Székelyföldön a boldogulásra, mint tíz-húsz évvel korábban.

Szerinte a fesztivál remek lehetőség arra, hogy a fiatalok megfogalmazzák elvárásaikat a politikum felé, és megvitassák az aktuális témákat. A fesztiválon szombaton szervezik meg a családi napot, amikor Benedek Elek mesevilágát elevenítik fel, születésének 160. évfordulójára emlékezve.

A koncertsorozat csütörtök este a tavalyi X-Faktor győztes USNK csapat fellépésével kezdődik. Pénteken a Margaret Island, szombaton az ugyancsak X-Faktorból ismert Tamáska Gabi áll színpadra, míg vasárnap Curtis a meghívott fellépő. A késő este lemezlovasok szórakoztatják a fesztiválozókat: DJ Pici hegedűs kíséretében áll színpadra, DJ Brny-t pedig fúvószenekar kíséri, de fellép még DJ Pixa, DJ Shiver, Nick Havsen, és a japán DJ Yaksa. A helyi zenekarok közül s 4S Street, a Nihil és a Teddy Queen koncertezik Sugásfürdőn.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS