Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Sapientia: véglegesítették az erdészmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditálását

Bíró Blanka 2020. február 14., 18:08 utolsó módosítás: 2020. február 14., 18:09

Véglegesítették a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem erdészmérnöki és vadgazdálkodási szakának akkreditációját az elmúlt hetekben – jelentette be Kató Béla. A Sapientia Alapítvány elnöke kifejtette, az akkreditáló bizottság mindent rendben talált, már csak a hivatalos dokumentumokat várják, hogy ősztől Sepsiszentgyörgyön beindíthassák a képzést.

Sapientia: véglegesítették az erdészmérnöki és vadgazdálkodási szak akkreditálását
galéria
Kató Béla Fotó: Kocsis B. János

Kató Béla emlékeztetett, a Sapientia Alapítvány az önkormányzattól bérli, és feljavította a Csíki utcai ingatlant, ahol az agrármérnöki szak működik. Sportszak beindítását is tervezik, összetett képzést indítanak, az edzői és testnevelés tanár szakokkal kezdik. A sportszak akkreditációs folyamatát is elindították.

A három szak kiszolgálására megvásároltak a város végén, a Sepsi Arénával szemben egy 12 hektáros területet, oda épül az egyetemi campus – részletezte Kató Béla. Hozzátette, az egyetem a város élő részévé kell váljon,

több száz egyetemistával, tanárral gazdagodik a település.

„Nem várhatjuk el a fiataloktól, hogy hazatérjenek, ha nem teremtünk számukra munkahelyeket. Sepsiszentgyörgy sokat tesz azért, hogy az ifjúságot és a kultúrát összekapcsolja. Ha van ifjúság, van fejlődés, ez a válasz arra a kérdésre, hogy mi lesz velünk a jövőben” – mondta a Sapientia Alapítvány elnöke.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat