Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Politikai nyilatkozatként terjesztette be Kulcsár az SZNT-petíciót

Bíró Blanka 2018. március 14., 18:13 utolsó módosítás: 2018. március 14., 18:56
HIRDETÉS

Politikai nyilatkozat formájában terjesztette be a parlamentben, a Székely szabadság napján elfogadott petíciót Kulcsár Terza József parlamenti képviselő.

Közfelkiáltással fogadták el a petíciót Marosvásárhelyen Fotó: Haáz Vince

A képviselő lapunknak kifejtette, feliratkozott a napirendre, ám a kiszabott három percbe nem fért bele a petíció teljes szövege, részleteket nem akart kiragadni belőle – mert akkor csak annyit rögzítenek –

így élve a házszabály biztosította jogával politikai nyilatkozatként iktatta a Marosvásárhelyen több ezer résztvevő által közfelkiáltással elfogadott petíciót.

HIRDETÉS

A dokumentumot egyébként a Székely Nemzeti Tanács Románia kormányához és parlamentjéhez, valamint az államelnökhöz is eljuttatta.

Mivel a petíció hűen tükrözi a Székely Szabadság Napján kinyilvánított népakaratot, amely ismételten Székelyföld területi autonómiája mellett foglalt állást, meggyőződésem, hogy ez a dokumentum is alapját képezheti annak a román politikai osztállyal történő, nacionalista felhangoktól mentes párbeszédnek, amely oly régóta várat magára.

Minderre most esély mutatkozik, különösen annak ismeretében, hogy a parlament szakbizottságaiban hamarosan napirendre kerül az elmúlt év decemberében törvénytervezet formájában benyújtott autonómia statútum” – szögezte le Kulcsár Terza József.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS