Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Példátlan összefogás Erdővidéken: 100 ezer lejt gyűjtöttek a tűzkárosultaknak

Bíró Blanka 2019. január 10., 17:52 utolsó módosítás: 2019. január 10., 21:51
HIRDETÉS

Lezárult a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete által kezdeményezett és koordinált adománygyűjtés, közel 100 ezer lej gyűlt össze a miklósvári családnak, hogy újraépíthessék leégett házukat.

A segítségnyújtás koordinálói (kékben) és a megsegített. Példátlan összefogással gyűlt ki a ház ára Fotó: Gondviselés Segélyszervezet

Demeter Zoltán a segélyszervezet programfelelőse arról tájékoztat, hogy a tűzkárosult Elek Barna jelenlétében helyezték el a bankszámlán a több mint ötven önkéntes által tizenhét erdővidéki településről összegyűjtött adományokat, amelyeknek összege

68 976 lej és 150 euró. Ehhez hozzáadódik a Köpecen összegyűlt 14 ezer lej, a számlára utalt 12 ezer lej, 800 euró és 65 ezer forint, így a végösszeg valamivel több mint 100 ezer lej.

„Ezzel az összeggel, valamint az építőanyagban, illetve kétkezi munkában érkezett felajánlások birtokában, most már nyugodt szívvel várhatja a család a tavasz megérkezését, az új otthon megépítésének elkezdését” – fogalmaz Demeter Zoltán. Hozzátette: a köpeciek már a kistérségi gyűjtés előtt adakoztak, és Edővidék-szinten a legnagyobb összeggel segítették a bajbajutott családot. Felhívásokra több erdővidéki egyházközség is válaszolt.

A tűzkárosult családnak Erdővidéken kívülről, az országból, és Magyarországról is érkeztek adományok.

Demeter Zoltán felidézte, hogy az elmúlt két évtizedben az erdővidékiek számos esetben bizonyították, hogy nagylelkűek és együtt éreznek a bajban levőkkel, sikeresen segítettek árvíz- és tűzkárosultakon, több beteg gyerek műtéti költségeit gyűjtötték össze.

Eddig ennyi önkéntest, adományozót megmozgató, az egész kistérséget átfogó, ekkora összeget előteremtő kezdeményezés még nem volt”

– összegezte Demeter Zoltán. A miklósvári Elek Barna és Erika családi háza december 2-án, vasárnap hajnalban a tűzoltók szerint egy rövidzárlat miatt gyulladt ki, és teljesen leégett. A lángokat az utcáról vette észre valaki, a kerten átugorva riasztotta az alvó családot, így ők megmenekültek.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS