Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Összegyűlt a Schweighofer által követelt perköltség összege

Bíró Blanka 2019. augusztus 18., 15:31
HIRDETÉS

Adományokból néhány nap alatt összegyűlt 4800 euró, így Hans Hedrich környezetvédelmi aktivista ki tudja fizetni a Holzindustrie Schweighofer osztrák nagyvállalat által követelt perköltséget.

A Holzindustrie Schweighofer háromszéki üzeme. Megkapják, amit a bíróságon ítéltek meg nekik. Archív

A fogarasi Neuer Weg egyesület alelnöke a Facebook-oldalán tette közzé, hogy

megvan a szükséges összeg, mint írta a többletet ügyvédekre, az erdők védelmére fordítja.

A támogatók szimbolikus egy lejt is adtak, a legnagyobb adomány 4800 lej volt. Amint arról beszámoltunk, Hans Hedrich több közigazgatási pert indított, az osztrák vállalat rétyi fűrészüzemének engedélyeinek törvényességét vonta kétségbe.

A perek többségét elveszítette, négy évvel ezelőtt pedig a Schweighofer a bécsi kereskedelmi törvényszéken kezdeményezett eljárást, arra hivatkozva, hogy a Neuer Weg honlapján valótlan és sértő írások jelentek meg a cégről.

HIRDETÉS

Hans Hedrich szerint Bécsben formai okok miatt veszített, mert nem tudott ügyvédet fogadni, aki képviselje. A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) is gyűjtést kezdeményezett a fogarasi egyesület és Hans Hedrich javára, hogy a perköltségeket ki tudja fizetni. Ennek hírére a Holzindustrie Schweighofer képviselői közleményben foglaltak állást, amiben leszögezik, hogy

a bírósági ítéletet végre kell hajtani.

Ugyanakkor rámutatnak, az átláthatóságot támogatják, nyitottak a civilekkel való párbeszédre, többször is hívták a fogarasi egyesület vezetőit, hogy egyeztessenek, ám ezekre a megkeresésekre vagy nem válaszoltak, vagy visszautasították. A meghívást ezúttal a nyilvánosság előtt megismételték.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS