Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Országos szinten egyedülálló vidámparkot terveznek Sepsiszentgyörgyre

Bíró Blanka 2019. július 24., 17:37 utolsó módosítás: 2019. július 24., 17:43

A háromszéki turisztikai kínálat bővítése érdekében országosan egyedülálló vidámpark építését tervezi Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város és a hozzá tartozó Sugásfürdő közötti 12 hektáros területen. A tervet a városháza hivatalos honlapján bocsátották közvitára, eszerint a beruházás 4,7 millió euró értékű.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Többek között egy kétszintes épületet képzelnek el, ahol ajándékboltok, étterem, tó fölé nyúló üvegteraszos bár, mozi és játékterem is helyet kap.

A tervek szerint a parkban megépítenek egy miniatűr várost Gulliver City néven, ahol 3D-s technológiával a világ legismertebb műemlékeit jelenítik meg.

A park területen egy kilométer hosszú alpesi hullámvasutat is beüzemelnek.

A vizes felvonó a vidámpark másik vonzó eleme lehet: a Magic Water Lift egy tóba ereszkedik le az üvegalagúton keresztül, onnan megfigyelhető a víz alatti élővilág, és a kalózok rejtett kincsei. Egy második felvonó a mélységbe való alámerülést szimulálja, bemutatva egy ilyen kaland veszélyeit.

Egy iskolabuszban rendezik be a Szafari buszt, ahol virtuálisan a világ több pontjára elutazhatnak az érdeklődők. A tervezet szerint egy kalandparkot is kialakítanak, ötvözve a kötélpark és erdei kalandpark kínálatát, kötélcsúszdával kiegészítve.

A kezdeményezők szerint a projekt 16 hónap alatt megvalósítható, és jelentős számú turistát vonzana Sepsiszentgyörgyre nemcsak az országból, hanem külföldről is.

HIRDETÉS

„A terület az önkormányzat tulajdonában van. A beruházás során a vidámparkoknál alkalmazott leginnovatívabb technológiai megoldásokat alkalmaznánk egy országosan egyedülálló koncepció alapján. A vidámpark ideális helyszín lehet a családi szórakozásra, és rengeteg fiatal látogatót vonzana” – olvasható a közvitára bocsájtott tervezetben.

A Family Adventure Park megnyitásával 21 állandó új munkahelyet hozhatnak létre, és további 16 szezonmunkásnak biztosítanának állást.

Az indulás utáni első évben a becslések szerint százezer látogatóra számítanak, a vendégek száma azontúl minden évben tíz százalékkal növekedhet. A terv a Sepsiszentgyörgy megyei jogú város integrált városfejlesztési stratégiájának a része, a célja a turizmus fellendítése, és hogy további szabadidős létesítményt biztosítsanak a városlakóknak. A közvita során július 29-ig várják a projekthez fűzött javaslatokat, véleményeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS