Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Minden eddiginél környezettudatosabb lesz az idei karácsonyi vásár

Bíró Blanka 2019. november 14., 17:56

A környezettudatosság és az újrahasznosítás jegyében rendhagyó karácsonyi vásárt szervez idén december 13–24. között Sepsiszentgyörgy önkormányzata.

Minden eddiginél környezettudatosabb lesz az idei karácsonyi vásár
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Barabás Ákos

Feltételként szabták, hogy az élelmiszerstandoknál kizárólag lebomló, komposztálható vagy újrahasznosítható evőeszközökkel és edényekben kínálhatják az ételt, az italokat pedig az eddigi műanyagpohár helyett papírpohárból, illetve visszaváltható üveg- vagy kerámiacsészékből.

A műanyagmentes kihívást elfogadó vendéglátó egységek zárt borítékos ajánlatait november 21-én 10 óráig várják a Kónya Ádám Művelődési Házba. Hagyományos étkeket kínáló lacikonyha számára egy, kürtőskalács és lángos árusítására négy, utcai gyorsétel (street food) árusítására két, különböző italok árusítására pedig szintén két helyet adnak bérbe.

Az újítással az alternatív evőeszközök, tányérok, poharak használatára szeretnék felhívni a lakosság figyelmét. A karácsonyi vásáron ezen kívül a hulladékot szelektíven gyűjtik. „Arra buzdítunk mindenkit, hogy szeretteik megajándékozásakor a műanyagmentesség jegyében döntsenek, illetve legyenek partnereink egy minden szempontból tisztább és környezettudatosabb karácsonyban” – áll a sepsiszentgyörgyi önkormányzat felhívásában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat