Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megkapják a vakációs jegyeiket a sepsiszentgyörgyi kórház alkalmazottai

Bíró Blanka 2020. január 05., 16:44 utolsó módosítás: 2020. január 05., 16:47

Az elmúlt év végére kifizették a sepsiszentgyörgyi kórház adósságait, így az alkalmazottaknak is biztosítják a vakációs jegyeiket. Kovászna Megye Tanácsa a kórház fenntartási és személyzeti költségeire fordított 4 millió lejt abból a 28,6 millió lejes költségvetés-kiegészítésből, amelyet decemberben kapott a háromszéki önkormányzat a kormánytól. Ezzel sikerült az egészségügyi intézmény költségvetését egyenesbe hozni, a beszállítókat maradéktalanul kifizették. 

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Archív Fotó: Nagy D. István

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke rámutatott, a központi egészségügyi finanszírozás esetlegessége, átgondolatlansága miatt az önkormányzati fenntartásban levő megyei kórházak működtetése folyamatosan nehézségekbe ütközik. Tavaly a megyei önkormányzat saját költségvetéséből – a fenntartási költségek mellett – a kórház fejlesztésére 5,1 millió lejt fordított, az egészségügyi szaktárcától ugyanerre a célra 12,7 millió lejt pályázott meg.

HIRDETÉS

Tavaly a megyei közgyűlés kétszer szavazott meg gyorssegélyt a kórháznak, összesen 1,5 millió lej értékben, decemberben 500 ezer lejt utaltak orvosi műszerek üzembe helyezésére, az utolsó, működési költségekre átutalt 4 millió lejjel egyenesbe hozták a kórház költségvetését.

Ezzel az összeggel rendeztük elmaradásainkat a beszállítók és alkalmazottak felé, minden adósságunkat lenulláztuk, így tiszta lappal indítjuk a 2020-as évet.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak közel 900 alkalmazottja van, most végre kiadhatjuk az őket megillető vakációs jegyeket, mert eddig erre nem volt lehetőségünk” – mondta el András Nagy Róbert, a kórház menedzsere. A kórház járóbeteg rendelőjében évente több mint százezer konzultációt végeznek, több mint húszezer folytonos, és közel tízezer egy napos beutalást regisztrálnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS