Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Meghirdették a civil szervezeteknek és egyházaknak szóló pályázatokat Háromszéken

Bíró Blanka 2020. február 24., 16:24

Idén is nyolc kategóriában hirdet pályázatot Kovászna Megye Tanácsa, 2,35 millió lejes lehívható keretet hagytak jóvá.

Meghirdették a civil szervezeteknek és egyházaknak szóló pályázatokat Háromszéken
galéria
Számos egyházi és civil projektet támogat pályázati úton Kovászna Megye Tanácsa. Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Civil szervezetek, egyházak, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók, egyesületek és alapítványok igényelhetnek támogatást többek között kulturális és szabadidős programok, rendezvények szervezésére, kiadványok megjelentetésére,

népviselet, örökségvédelmi és sportprojektek résztámogatására, de falugondnoki szolgálat biztosítására és egyházi ingatlanok karbantartására, restaurálására is.

„Idén a költségvetés elfogadásával egyidőben előkészítettük a civilek és egyházak számára szóló pályázatok kiírására vonatkozó határozatot is, hogy minél hamarabb meghirdessük és elbíráljuk a beérkező pályázatokat, így a civil szervezetek, egyházak is tudnak tervezni.

Ebben az évben az egyházi pályázatok számára elérhető összeg egymillió lej, az ifjúsági alap 150 ezer lej, a kulturális és szabadidős pályázatokra szánt összeg egymillió lej, sporttevékenységekre 200 ezer lejes keretet hagytunk jóvá

– tájékoztatott Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Tavaly 472 pályázatot nyújtottak be, ebből 431 projekt kapott támogatást több mint 3,15 millió lej értékben. A pályázatokat március 23-án, 16 óráig lehet leadni Kovászna Megye Tanácsának iktatójában.

A pályázati kiírás elérhető a kvmt.ro honlapon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat