Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Meghaladta az ezret a Háromszéken lakhelyi elkülönítésben lévők száma

Bíró Blanka 2020. március 20., 17:16 utolsó módosítás: 2020. március 20., 18:13

Az elmúlt huszonnégy órában nem diagnosztizáltak koronavírussal fertőzöttet Kovászna megyében. Így továbbra is hat bizonyított eset van Háromszéken, négyen Kovászna városából, ők a kolozsvári járványkórházban vannak, a csütörtökön diagnosztizált sepsiszentgyörgyi házaspárról nem közöltek további információkat.

Meghaladta az ezret a Háromszéken lakhelyi elkülönítésben lévők száma
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Grigore Popescu/Agerpres

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint intézményes karanténban 21 személyt tartanak megfigyelés alatt. Esetükben húsznak, az első koronavírustesztre küldött minta negatívnak bizonyult, egy eredményre még várnak.

Háromszéken a péntek délutáni adatok szerint 1152 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben, huszonnégy óra alatt 225-tel növekedett a számuk. Péntekig Kovászna megyéből 36 koronavírustesztet végeztek el, ebből 30 bizonyult negatívnak, és hat esetben igazolták vissza a vírus jelenlétét. Csütörtök óta újabb 13 személy került ki a lakhelyi elkülönítésből, mert letelt az inkubációs időszak, és az általános egészségi állapotuk jó.

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester tájékoztatása szerint a városban két bizonyított eset van, 17-en vannak intézményes karanténban, és 147-en lakhelyi elkülönítésben. „Nagyon nagyon fontos, hogy aki csak teheti, maradjon otthon! Hívjuk fel szüleinket, nagyszüleinket, idősebb ismerőseinket! Figyelmeztessük őket, hogy ne hagyják el otthonukat! Rájuk nézve a legveszélyesebb a járvány!” – tette közzé Facebook-oldalán a polgármester.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat