Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Tiltakozás a termek elnevezése ügyében

Becze Dalma 2013. július 03., 17:45 utolsó módosítás: 2013. július 03., 20:22

Civil kezdeményezés segítette azt a tiltakozást, amely a Kultúrpalota és a tornyos Városháza termeinek elnevezése ellen bontakozott ki, miután az elképzelést a megyei önkormányzat közvitára bocsátotta. Szerdán délben a Maros megyei prefektúra előtt osztogatták az ehhez szükséges nyomtatványokat.

Fotó: Boda L. Gergely

Aki ellenzi a két épület termeinek elnevezését, nevével, lakcímével és névjegyével ellátott beadványt nyújthat be a prefektúrán. Ezeket július 5-éig fogadják. A nyomtatványban érveket sorakoztatnak fel, hogy miért nem kell személyekről elnevezni a termeket, amelyek funkciójuk alapján kapták nevüket. A százéves elnevezések beleivódtak a köztudatba, szükségtelen ezeket megváltoztatni, ugyanakkor hozzátartoznak az épületek jellegéhez, és örökségként maradtak ránk. A szóban forgó épületek a megye jelképeivé váltak, képeslapokon, bélyegeken is megtalálhatjuk őket.

Akiknek nem állt módjukban kinyomtatni a beadványt, szerda délben átvehettek egy példányt a prefektúra előtt, amelyet kitöltve személyesen adhattak le. Lakó Péterfi Tünde, az akció kezdeményezője az ebédszünetét áldozta fel erre a célra, és elmondása szerint holnap is megteszi, ha lesz rá igény. Az igényt lehet jelezni a www.vanegypercem.com internetes oldalon, ugyanitt derül ki a pontos időpont is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS