Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szakrális Maraton: nem verseny, hanem zarándoklat

Nyulas Piroska 2016. július 26., 19:48

Első alkalommal szervez Szakrális Maratont a csíksomlyói Erdélyi Mária Út Egyesület augusztus 14-én, a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében.

Szakrális Maraton: nem verseny, hanem zarándoklat
galéria
Fotó: nyulas piroska

A nyolc megyét átívelő vallásos megmozdulásnak a tervek szerint kilenc érkezési pontja lesz: Csíksomlyó, Perkő, Zajzon, Mikháza, Torda, Füzesmikola, Kaplony, Szentjobb és Máriaradna. Kiindulási pontjuk viszont számos, hiszen egyazon településre egyszerre több irányból is szerveznek zarándoklatot.

A maratonon szaladva, illetve kerékpárral lehet résztvenni, a kiindulási ponttól egészen a célig, de rövidebb szakaszokra is lehet kísérőnek szegődni, mindenkinek a képességeihez, lehetőségeihez mérten. Egy a lényeg: a Szakrális Maraton nem verseny, hanem egy rendezvény, zarándoklat, melyen bárki részt vehet, bármikor bekapcsolódhat az esemény folyamán, és ki is szállhat belőle. A maraton azzal a szándékkal jött létre, hogy erősítse az elköteleződést az európai béke és a keresztény értékek mellett. Ennek eszköze ez a Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért! Nevet viselő zarándoklat, amelyben összefonódik a testi, lelki és szellemi megújulás gondolata.

Marosvásárhelyen, a belvárosi Keresztelő Szent János templom előtt reggel fél 8-ra várják a résztvevőket, ahol szentmise előzi meg a Mikházához vezető hosszú utat. Korondról szintén a bekecsalji faluba érkeznek be a maratonon részt vevők, ők fél 7-kor gyülekeznek a helyi kultúrotthon előtt. A vallási indíttatású eseménynek más áldásos szerepe is van, hiszen a lelki élet mellett a fizikai erőnlétre, a testedzés fontosságára is felhívja a figyelmet, nem utolsó sorban pedig közösség teremtő, megőrző hatása is van.

Részletes útbaigazításokat, leírásokat a www.szakralismaraton.ro honlapon lehet találni, ahová előzetesen augusztus 5-éig várják a jelentkezők regisztrációit.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb