Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Jobbágyfalvára látogatott Diószeg

Gligor Róbert László 2014. augusztus 04., 17:35

A hétvégén Jobbágyfalvára látogatott Bihardiószeg küldöttsége: a partiumi református gyülekezet presbitériuma és kórusa egy tavalyi látogatást viszonzott.

Jobbágyfalvára látogatott Diószeg
galéria
Fotó: Gligor Róbert László

Tavaly novemberben látogatott Bihardiószegre a jobbágyfalvi Nagy Ferenc Férfikar, ahol rövid, de tartalmas időtöltés közben fogalmazódott meg, hogy idén a diószegi vendéglátóik, a református egyházközség küldöttsége látogasson a Nyárádmentére. A szombaton érkező vendégek jól érezték magukat Tündér Ilona Völgyében, majd vasárnap Nyárádszeredába is ellátogattak, ahol megkoszorúzták Bocskai István fejedelem szobrát, megnézték a főtéri református templomot és az annak kertjében álló Csaba királyi és székely határőr szobrokat.

Vasárnap délelőtt a jobbágyfalvi unitárius templomban Bara László diószegi református lelkész hirdette az igét, kifejtve, hogy minden utunkon velünk van az Isten. „Az Ő jelenléte biztonság, sok bajtól, nyomorúságtól megszabadít minket. Nagy dolog az, amikor az ember fejet tud hajtani, meg tud alázkodni Isten előtt, elismeri jelenlétének szükségességét, és nemcsak magának, hanem másoknak is kérni tud az Úrtól. Meghallgatott Isten, mert egybegyűjtött és egyben akar látni bennünket” – fogalmazott a lelkész, amikor azt kérte, hogy háromszáz kilométer távolság ellenére is a két közösség és kórus kapcsolata legyen bölcs és gyümölcsöző.

A szolgálat keretében a diószegi gyülekezet Ghitea Angella által vezetett vegyeskara hat énekkel örvendeztette meg a jobbágyfalviakat, majd a házigazda kórussal együtt énekeltek protestáns dalokat. A diószegiek egyházuk üdvözletét és ajándékát hozták, majd köszönetet mondtak az együtt töltött időért, és szeretnék, ha továbbra is tudnák „egymás kincseit gazdagítani, egymásnak boldog perceket szerezni”, mert egy-egy ilyen találkozásban benne van történelmünk, múltunk, közös szívdobbanásunk és jövőnk – fogalmazott Bara László. Előzetes egyeztetések szerint a jobbágyfalviak szeptemberben vagy októberben ismét ellátogatnak a Partiumba.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb