Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Leégett a sepsibükszádi plébánia teteje

Bíró Blanka 2019. február 03., 15:27
HIRDETÉS

Kigyúlt és leégett a sepsibükszádi plébánia tetőszerkezete vasárnapra virradóra. A tűzben jelentős anyagi kár keletkezett, a legfontosabb egyházi iratok nem váltak a lángok martalékává.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A tűzoltók két esetkocsival és egy rohammentővel siettek a helyszínre, a lángokat délre sikerült teljesen eloltaniuk.

Az épület tetőszerkezete és a födém 200 négyzetméteren leégett, és bezuhant, az épületben levő ingóságok egy része tönkrement

HIRDETÉS

– tájékoztat Marius Tolvaj, a Kovászna megyei tűzoltóság szóvivője. Hozzátette: csak anyagi kár keletkezett a tűzben, személyi sérülés nem történt. A tűzoltók szerint

a felhevült kémény okozhatta a tüzet, ami túl közel volt a gyúlékony anyagokhoz.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

A készenléti egységeket a helyiek riasztották, akik a nagy füstre lettek figyelmesek. Bács Márton Csaba Sepsibükszád polgármestere lapunknak elmondta, a tűz eloltása után a helyiek a romok eltakarításában segítettek.

Kovászna Megye Tanácsa is ígért anyagi támogatást, a helyi önkormányzat is lehetőségeihez mérten támogatja az újraépítést, de ehhez meg kell várni a költségvetést. A polgármester hozzátette:

a legfontosabb egyházi iratokat, az anyakönyvi dokumentumokat sikerült kimenteni a lángoló épületből.

Bakó Ferenc sepsibükszádi plébános a romkat.ro oldalnak nyilatkozva, mindenkit arra kér, hogy imáikkal segítsék a szerencsétlenséget elszenvedett plébániát.

Fotó: Kovászna megyei tűzoltóság

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS