Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Törökországi fügével érkezett a sikló

Bíró Blanka 2019. augusztus 23., 18:19 utolsó módosítás: 2019. augusztus 23., 19:55

Nagy méretű sikló kúszott péntek délután a sepsiszentgyörgyi Kauflandban a paradicsomos ládákon. A vásárlók nem estek pánikba, értesítették a nagyáruház ügyfélszolgálatát, akik a biztonsági őr segítségét kérték – számolt be portálunknak egy szemtanú, aki lefotózta a hüllőt, és a Facebookon tette közzé a képet.

Törökországi fügével érkezett a sikló
galéria
Fotó: Olvasónk felvétele

Az esetről értesítettük Sikó Barabási Sándort, a Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság vezetőjét, aki a fénykép alapján megerősítette, hogy

egy ártalmatlan vízisikló került a paradicsomok közé, valószínű valahol bekúszott a ládákba.

Az ügyben kerestük a Kauflandot, hogy megkérdezzük miként került a sikló az üzletbe, a válaszukat természetesen közölni fogjuk.

Törökországból, egy fügeszállítmánnyal érkezett a sikló
Néhány perc alatt megoldották a helyzetet – tájékoztatott megkeresésünkre Daniela Spiridonescu a Kaufland PR-igazgatója. Arra nem tért ki, hogy pontosan mi történt a siklóval. Hangsúlyozta, az árut azonnal visszavonták, a helyszínt kitakarították, és az üzletben helyreállították a higiéniai standardokat. Az első vizsgálatok során azt derítették ki, hogy a kígyó a Törökországból leszerződött, friss fügét tartalmazó dobozból kúszott elő. A Kaufland minden üzletéből visszavonta a friss fügeszállítmányt, felvették a kapcsolatot a törökországi beszállítóval, magyarázatot kérve. Jelenleg a beszállítótól érkező minden dobozt egyesével átvizsgálnak, és a füge, ami szombattól kapható lesz a cég üzleteiben, minden előírásnak megfelelő, biztonságos lesz – ígérik. Belső ellenőrzést is elrendeltek a beszállító és üzlet közötti láncon, megtesznek mindent, hogy kiderítsék, miként történt ez az eset – írta megkeresésünkre a kommunikációs igazgató.

{A}

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS