Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Idén már nem hívták meg Tamás Sándort a román nemzeti ünnepre

Bíró Blanka 2019. november 28., 21:20 utolsó módosítás: 2019. november 28., 21:21

A korábbi évekkel ellentétben idén „nem került szóba”, hogy Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke részt kellene vegyen december 1-jén, a román nemzeti ünnep alkalmából szervezett rendezvényeken.

Tamás Sándor. A korábbi évekkel ellentétben már nem jelezték, hogy meg kellene jelennie a román nemzeti ünnepen. Archív Fotó: Kocsis B. János

A megyei önkormányzat csütörtöki ülésén jóváhagyta, hogy 40 ezer lejt biztosít a december 1-jei ünnepség megszervezésére, továbbá társulási szerződést kötöttek a prefektúrával és a Mihai Viteazul Egyesülettel. Tamás Sándor sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, az elmúlt húsz évben ez a legnagyobb összeg, amit a december elsejei rendezvényre elkülönítettek.

HIRDETÉS

Rámutatott, a meghívókon a megyei és a sepsiszentgyörgyi önkormányzat is szerepel társfinanszírozóként, de a korábbi évekkel ellentétben már nem jelezték, hogy meg kellene jelennie.

Tavaly Tamás Sándor azt mondta, csak akkor vesz részt a rendezvényen, ha felszólalhat. Nem titkolta, hogy beszédében a gyulafehérvári ígéretekre emlékeztetne.

Akkor Sebastian Cucu prefektus azt nyilatkozta, az ünnepségen nem ad lehetőséget a magyar elöljáróknak a felszólalásra, mert megsérthetik a román államot és annak szimbólumait. „Tavaly sértő volt a prefektus nyilatkozata, idén már sokkal barátságosabb, szóba sem hozta, hogy rész kellene venni a rendezvényen” – mondta Tamás Sándor.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
5 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS