Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Háromszéki fiatal vállalkozókat díjaztak

Bíró Blanka 2018. december 04., 17:58

Cseh Csaba, Sarány Csaba és Grubisics Csaga vehette át az idei Év Fiatal Vállalkozója Díjat Háromszéken, amellyel arra ösztönzik a fiatalokat, hogy merjenek vállalkozni itthon, mert megéri. 

Cseh Csaba, az egyik díjazott (középen). Elismerték a fiatal munkáját Fotó: Junior Business Club

Az üzleti élet kipróbálására ösztönzi a háromszéki fiatalokat a sepsiszentgyörgyi Junior Business Club (JBC) és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamara, ezért minden esztendőben átadják az Év Fiatal Vállalkozója Díjat. Az idén három fiatalt díjaztak az építőanyagot forgalmazó Cseh Csabát, a német mezőgazdasági gépeket forgalmazó és szervizelő Sarány Csabát, valamint Grubisics Csaga designert, aki több helyi vállalkozás vizuális arculatát tervezte. A vállalkozókat a 2017-es eredményeik alapján értékelték.

Karácsony Zsolt, a JBC elnöke elmondta,

próbálják felkarolni a fiatalokat, szakmai ismeretekkel, kapcsolati tőkével segítik őket,

valamint jó példákat is felmutatnak, hogy bebizonyítsák itthon is lehet boldogulni, akár külföldről is érdemes hazajönni. A JBC elnöke ugyanakkor fontosnak tartja a támogatói környezetet, vagyis hogy ne lebeszéljék, hanem bátorítsák a fiatalokat arra, hogy vállalkozzanak.

Fotó: Junior Business Club

Arra is kitért, hogy a kilenc éve megalakult egyesület célkitűzései közé tartozik, hogy a programjaikon résztvevők egymás tapasztalataiból és meglátásaiból tanuljanak, fejlődjenek és fejlesszék a gazdasági közösséget. A jövő évre azt tervezik, hogy a gazdasági kultúrát fejlesztő, valamint kapcsolatépítő és információs programokat szerveznek.

Jövőben több vállalkozás alakul majd a StartUp Plus program részeként,

ezekre a vállalkozókra külön figyelnek, hogy átsegítsék őket a kezdeti nehézségeken. Ugyanakkor egyeztető fórumokat is terveznek a gazdasági szervezetekkel, önkormányzatokkal és üzletemberekkel, hogy ösztönözzék a vállalkozóbarát környezet kialakítását.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS