Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Háromszéken megméretkeznek az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltjei

Bíró Blanka 2020. február 13., 18:28

Kovászna megyében és a településeken is indít tanácselnök és polgármester-jelöltet valamint önkormányzati képviselő listát az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ), jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Bálint József az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) együttműködését koordináló szövetség Kovászna megyei elnöke.

Háromszéken megméretkeznek az Erdélyi Magyar Szövetség jelöltjei
galéria
Fotó: Bíró Blanka

Bálint József hangsúlyozta, hogy a helyhatósági választásokon minden olyan háromszéki településen megteremtik a választás szabadságát, ahol a verseny nem veszélyezteti a magyarság képviseletét. Az EMNP Kovászna megyei elnöke, emlékeztetett, hogy

Háromszéken évekig nem volt magyar versenyen a választásokon, idén viszont az RMDSZ mellett az EMSZ is megméretkezik.

A jelöltállítás határideje március 9., azután hozzák nyilvánosságra a jelöltek neveit.

„A két jobboldali magyar párt között Kovászna megyében nem voltak nézeteltérések, a településeken előfordulnak súrlódások, de a személyi sértődéseket félre kell tenni, ebben segít a megyei egyeztető testület” – szögezte le a sajtótájékoztatón Pethő István, aki az MPP részéről vesz részt a megyei testületben. Hasonló egyeztető fórumokat minden településen alakítanak, a hol a két pártnak van szervezete. A két párt megyei képviselői rámutattak, hogy

az MPP a legutóbbi helyhatósági választásokon az RMDSZ-el összefogva juttatta be jelöltjeit, és ezek között vannak, akik továbbra is kitartanának az RMDSZ mellett.

Ezeket az eseteket elemzik, az már biztos, hogy nem zárnak ki senkit a pártból, nem indítanak fegyelmi eljárásokat, de aki az EMSZ színeiben akar politizálni, annak választania kell. Az RMDSZ-szel való együttműködés a magyar közösség érdekében a választások után kell megvalósuljon – szögezték le.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat