Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Zene máshol: szokatlan helyeken, rendkívüli koncertek

Bús Ildikó 2013. június 17., 08:13 utolsó módosítás: 2013. június 17., 08:34

Új programsorozat indul ettől a héttől kezdődően a Hang és szó évében Sepsiszentgyörgyön. A rendezvény során szokatlan helyeken lépnek fel a helyi zenészek.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Főváros projekt keretében a polgármesteri hivatal városimázs irodája helyi zenészeket kért fel, hogy nem megszokott helyeken, egy-egy spontán akció részeként lépjék meg a sepsiszentgyörgyieket egy kis zenei produkcióval.

A városimázs iroda munkatársainak tájékoztatása szerint a Zene máshol programsorozat több részből épül fel: első körben ezen a héten a helyi óvodákba és iskolákba látogatnak el a zenészek, majd a nyár folyamán a városi köztereken, középületekben fognak zenélni, többek között a városi uszodában, a Sugás Áruházban, vagy a Bod Péter Megyei Könyvtárban. A héten sorra kerülő zenei meglepetésben részt vesz a művészeti líceum gyerekkórusa, fiatal zenészek és helyi zenekarok egyaránt, így Albert Nagy Örs, Éltes Áron, Ferencz Áron, Gáspár Álmos, a Folker együttes, Luiza Zan, Orbán Ferenc. Erre az akcióra a zenészek egy része spontán, szabad formációkban áll össze, így például Luiza Zan Ferencz Áronnal, Éltes Áronnal és Albert Nagy Örssel együtt fogja meglepni az iskolák diákjait, vagy Albert Nagy Örs Ferencz Áronnal és Gáspár Álmossal szerez zenei meglepetést az iskolásoknak. A kezdeményezést öt óvoda és tizennégy iskola fogadta be.

A Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa célkitűzései közé tartozik kivinni a művészetet az utcára, hozzáférhetővé téve minél szélesebb rétegek számára. A Zene máshol program célja egyrészt olyan sepsiszentgyörgyieket megszólítani, akik amúgy nem járnak koncertekre, másrészt pedig egész fiatalkorban megismertetni a gyerekekkel a zenét, harmadrészt népszerűsíteni a helyi zenészeket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS