Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Üzleti tervekkel versenyeznek a fiatalok

Bús Ildikó 2013. november 04., 15:18

Egész Erdélyre kiterjesztenék a negyedik alkalommal szervezett Üzleti Tervek Versenyét, így bárki bárhonnan jelentkezhet, ha van egy igazán jó terve – jelentették be a Junior Business Club vezetői.

A fiatal háromszéki üzletemberek klubja negyedik alkalommal szervezi meg december 4-én az Üzleti Tervek Versenyét, amelyet minden évben a Babes Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán rendeznek. A szervezők az előző évekhez képest nagyobb elvárásokat tűztek ki maguk elé, hiszen Erdély szinten szeretnék megcélozni a fiatalságot. Ennek érdekében felvették már a kapcsolatot a kolozsvári egyetemmel, valamint a csíkszeredai és marosvásárhelyi Sapientiával, illetve a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemmel.

Székely Kincső, a szervezet sajtószóvivője elmondta, a napokban kaptak visszajelzést udvarhelyi és kézdivásárhelyi ifjúsági szervezetektől is, így Erdély minden részében meg tudják szólítani a fiatalokat. a megmérettetésre. „Legfőbb célunk ezzel a versennyel az, hogy minél több erdélyi fiatalnak adjunk lehetőséget arra, hogy vállalkozásba kezdjen” – magyarázta a szóvivő. Ugyanakkor hozzátette, fontos szempont, hogy a meghívott befektetők és vállalkozók megvalósíthatóságot és üzletképességet lássanak az ötletekben és ezáltal támogatni tudják a versenyzőt. Az üzleti tervek versenyének legfőbb célja a jövőbe mutat, hiszen egy megvalósítható tervet bármikor megtalálhat valaki, aki segít a kivitelezésben. Az elmúlt évek során erre is akadt példa, volt, hogy egy helyi vállalkozó felfigyelt egy versenyzőre és segítséget nyújtott tervei megvalósításához.

Karácsony Zsolt, a JBC elnöke úgy látja, az üzleti tervek versenye sok fiatalnak segít majd a jövőben vállalkozást indítani. „A versenyre nem csak közgazdász beállítottságú fiatalokat várunk, nem kötelező a hallgatói státusz, tenni akaró elszánt jelentkezőket keresünk a korhatár keretein belül. Rengeteg értelmes fiatal van sok jó ötlettel. Nem szabad azokat az ötleteket megvalósítás nélkül hagyni. Az üzleti tervek versenye egy olyan család, amelyben kellő szerepet kap a fiatal, aki versenyen vesz részt, a zsűritag, aki véleményez, a befektető, aki támogat és a társadalom, aki élvezheti a beérett gyümölcsöt, a vállalkozás adta lehetőségeket” – mondta az elnök.

A verseny során zsűri véleménye valós piaci meglátásokat képvisel, hiszen mindannyian aktív résztvevői a gazdasági életnek. Az üzleti tervek elkészítésében a kijelölt egyetemi tanároktól kérhetnek útbaigazítást a résztvevők. A legkiválóbb üzleti terv megírója jelentős pénzösszegben részesül.

Jelentkezni legkésőbb november 7-ig lehet, az üzleti tervek leadásának határideje pedig november 29. 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS