Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Szabadtéri filmvetítések és múzeumkerti koncertsorozat

Rákosi Katalin 2013. május 09., 16:22

A Hang és szó évének jegyében a kultúra szimbolikusan is teret foglal a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban és a Székely Nemzeti Múzeumban: újraindul a szabadtéri koncertsorozat, valamint a filmvetítés – közölték a szervezők.

Fotó: Fotó: zene.hu


A műfaji sokszínűség jegyében harmadik éve szerveznek a múzeumkertben szabadtéri koncerteket, ahol régizenében, jazzben, blues-ban, világzenében, népzenében járatos hazai és külföldi zenészek lépnek fel. A szervezők ebben az évben rövid irodalmi momentumokkal egészítik ki a zenei élményt. Az első koncerten, szombaton 19 órától a Piano Bench-trió játszik a Székely Nemzeti Múzeum kertjében. Az amerikai és magyarországi zenészekből álló jazztrió XX. századi klasszikus zongoradarabokat hangszerel át gitár-bőgő-dob kombinációra, illetve eredeti módon ötvözi ezeket improvizált és groove zenével.

Folytatódik ugyanakkor a két évvel ezelőtt elindított ingyenes filmvetítés az Erzsébet parkban. Heti rendszerességgel magyar és román filmeket lehet megtekinteni. A szervezők szerint a filmek kiválasztásában nagy hangsúly került arra, hogy irodalmi alapanyagú alkotások is kerüljenek a válogatásba. Az első vetítésre csütörtökön 21 órától kerül sor, amikor a Júliusban című, magyar feliratos, német romantikus vígjátékot vetítik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS