Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Pályáznak a kommandói iskola építésére

Bíró Blanka 2017. március 10., 21:38 utolsó módosítás: 2017. március 11., 19:51

Az Országos Településfejlesztési Programban pályáznak a kommandói új iskola megépítésére. Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke elmondta, a prefektussal közösen elküldték a kormánynak az igénylésüket, kérve, hogy biztosítsák a kormány tartalékalapjából az új iskola megépítésére szükséges teljes összeget, vagyis 3,5 millió lejt.

Sevil Shhai­deh miniszter később arról tájékoztatta őket, hogy a tartalékalapból nem tudják finanszírozni az iskola építését, ám azt javasolta, hogy pályázzanak a településfejlesztési programban. A március 17-i határidőig a megyei tanács szakmai segítségével a kommandói önkormányzat nyújtja be az iratcsomót.

A tanácselnök elmondta, elkészült az új iskolaépület látvány- és kivitelezési terve, a megvalósíthatósági tanulmány. A tájba illeszkedő terveket Szántó Emese és Stela Florea készítették.

Az új iskolát a régi, részben leégett épület helyére építik. Abban bíznak, hogy szeptemberig, az új tanév kezdetére elkészül. Odaköltöztetik majd az óvodát is, amely eddig helyhiány miatt egy másik ingatlanban működött.

Mint ismeretes, a kommandói iskola januárban egy kéményből kipattanó szikra miatt részben leégett. Tamás Sándor elmondta, magánszemélyektől eddig 85 ezer lej, 2400 euró és 1,7 millió forint támogatás gyűlt össze, ebbe nem számolták bele a magyarországi testvérmegyéktől, településektől, és a magyar kormánytól érkezett adományokat. A gyűjtést folytatják.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS