Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Nemzetközi természetfotó-pályázatot hirdettek

Szabó Enikő 2014. április 02., 16:34

A Vadon Egyesület nemzetközi természetfotós versenyt hirdetett meg TransNatura néven – számolt be Demeter János. Az egyesület ügyvezető igazgató elmondta, a pályáztatás célja, hogy régiónkat felfedezhessék a természetfotósok, általuk pedig a nagyvilág is.

Nemzetközi természetfotó-pályázatot hirdettek
galéria

„Nem csak az Amazonas és Írország vidékein vannak szép tájak és élőhelyek, itt nálunk is előfordulnak lélegzetállító témák. Bár idén még nem, de jövőtől az Erdélyben készült természetfotókat külön kategóriában versenyeztetik és díjazzák” – mondta Demeter. A Transnatura – az igazgató elmondása szerint – az Erdély és a természet jelentésű szavak összevonásából kialakított megne­vezés.

A pályázat eredményhirdetését és díjazását július 4-ére tűzték ki, és egy fesztivál keretei közt zajlik majd, ahol természetzene-koncert is lesz. Amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek – tájfotó, illetve állatok a vadonban kategóriákban – a világ bármely pontjáról, kivételt képeznek a zsűri tagjai és a szervezők. Alapkövetelmény, hogy a felvételeknek természetes élőhelyeken kell készülniük anélkül, hogy megzavarnák az élővilágot. A felvételeken csak vadon élő állatok szerepelhetnek, fogságban tartott állatokról készült felvételekkel nem lehet a pályázatra benevezni.

A nemzetközi zsűri nyolc díjat és több ezer eurós pénzjutalmat oszt majd ki. A fődíj 1000 euró.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
Legnézettebb