Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nemes Előd: provokál az ortodox egyház

Bús Ildikó 2013. június 24., 22:55 utolsó módosítás: 2013. június 25., 09:08

A román zászlók osztogatásával provokál az ortodox egyház – véli Nemes Előd, a Néppárt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke.

Nemes Előd: provokál az ortodox egyház
galéria

Az elnök arra a hírre reagált, miszerint két kilométernyi zászlóanyagot vásárolt a Hargita és Kovászna Megyei Ortodox Püspökség, hogy román trikolórokat varrassanak, melyeket ingyen osztanának szét. Nemes Előd a Székelyhon.ronak elmondta: a Néppárt is több mint száz székely zászlót osztott szét Sepsiszentgyörgyön, és továbbra is arra kérik a lakosságot, hogy bátran tűzzék ki otthonukra a lobogót.

„Az ortodox egyház akciója és az ortodox templomok tornyába kitűzött zászló elgondolkodtató, ugyanis a magyar templomok tornyán nem lobog a zászló, csak a templom belterületén van kitűzve. Lehet, itt az ideje, hogy mi is bátrabbak legyünk, és a templomok tornyaiba is kitűzzük a magyar és székely lobogót, a magyar egyházak is kezdeményezhetnének hasonló zászlónépszerűsítő akciókat” – mondta Nemes Előd.

Az elnök szerint az ortodox egyház egyértelműen provokálja a két megye magyar lakosságát, és erre csak egyetlen megoldás létezik: még több zászlót kell kitűzni, és meg kell mutatni, hogy „Székelyföldön többen vagyunk és itthon vagyunk” – hangsúlyozta.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
9 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS