Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Leleplezték a titkot Sepsiszentgyörgyön

Bús Ildikó 2013. június 20., 15:08 utolsó módosítás: 2013. június 20., 15:17

Leleplezték az internetes puzzle játékot, így végre kiderült mi készül Sepsiszentgyörgyön. Első alkalommal kerül sor a pulzArt kortárs összművészeti fesztiválra, amely a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program központi eseménye.

Lajkó Félix és zenekara, Háy János, a Frenák Pál Társulat részvételével szeptember 5–8  között, között rendezik meg a fesztivált, mely a négy tematikus év találkozási pontja. Az eseményt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentette be Antal Árpád András polgármester, valamint Barta Mónika és Knop Ildikó, a városimázs iroda munkatársa.

A székelyföldi viszonylatban egyedülálló pulzArt kortárs összművészeti fesztivál célja, hogy egyszerre szólítsa meg mind a nyakkendős, mind a teniszcipős közönséget olyan reprezentatív, izgalmas, mai művészeti kezdeményezések bemutatásával, amelyek szabadon ötvözik a műfajokat, és inspirálóan hatnak a kultúra iránt érdeklődőkre. A fesztiválnak nemcsak a neve, de a vizuális arculata is a pulzálásra épít, ez egyrészt jelenti a művészet lüktetésének letapogatását, másrészt a művészeti alkotás és a befogadó találkozásából fakadó életérzést, harmadrészt pedig a fesztivál miatt megpezsdült várost.

A rendezvény olyan programokat kíván elhozni Sepsiszentgyörgyre, amelyek nehezen vagy ritkábban elérhetőek az erdélyi közönség számára. 2013 Sepsiszentgyörgyön a Hang és szó éve, éppen ezért a zene, az irodalom kiemelt szerepet kap a fesztivál programkínálatában, de természetesen színházi és vizuális művészeti megnyilvánulásokra is sor kerül. A meghívott produkciók a máról, a mostról szólnak, fontos szempont volt a műfajok, különböző kulturális területek közötti átjárhatóság, a részvétel, az interakció.

A városimázs iroda szervezésében zajló fesztivál költségvetése 120 000 lej, ezt pályázati forrásokból és helyi költségvetésből fedezik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS