Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Közismert személyek könyvtárosi szerepben

Rákosi Katalin 2013. március 21., 15:38

A sepsiszentgyörgyi Kulturális Nyílt Napok keretében fordított napot tartanak a Bod Péter Megyei Könyvtárban. A könyvtárosok helyett ismert személyiségek és hűséges olvasók szolgálják ki az érdeklődőket pénteken. Este különleges versórát tartanak.

A Bod Péter Megyei Könyvtár felnőttkölcsönzőjében pénteken déltől délután öt óráig előadók, képzőművészek, zenészek, pedagógusok, színművészek, újságírók fogadják az olvasókat. A közismert személyiségek félóránként váltják egymást. Elsőként Mocanu-Prezsmer Erika előadóművész és Lázár-Prezsmer Endre művelődésszervező veszi át a könyvtárosoktól a szolgálatot, majd Márk Attila előadóművész, tanár, Babos-Szélyes Margit előadóművész, Kolumbán Hanna képzőművész, tervező, Balázsi Beáta tanácsadó, Lőfi Gellért zeneművész, Köllő Zsolt biológiatanár, szakíró, a Cimbora folyóirat munkatársa, Pakot István előadóművész, Pálffy Tibor és Kicsid Gizella színművészek, Váry O. Péter újságíró, Mădălin Guruianu művelődésszervező szolgálja ki az olvasókat.

A gyerekkölcsönzőben többek között Toró Attila képző- és fotóművész, Sebestyén-Lázár Enikő előadóművész, Sztakics Éva alpolgármester, Claudia Ardelean és Fatma Mohamed színművészek, valamint Sánta Máté, Tamás Júlia, Tankó Andrea diákok, Henning János fotóművész és Domokos Judit magyartanár látja el a könyvtárosi teendőket.

Pénteken este fél nyolctól rendhagyó versórára kerül sor, a nagy sikerű Lyukasóra című tévéműsor alapján. A könyvtárosok egymásnak verses feladványokat adnak, hozott szöveggel, melynek a szerzőjét és címét vagy hasonló „összetevőjét” kell kitalálni úgy, hogy beszélgetnek a versről, tisztázó vagy ráközelítő kérdéseket tesznek fel. Természetesen a játékba a közönség is bekapcsolódhat, egy, a részvevőknek szóló feladvánnyal is készülnek a könyvtárosok. Nem véletlen a Versóra időzítése sem, hiszen egy nappal korábban, azaz március 21-én van a költészet világnapja.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS